Column: Inspiratie

134

Er zijn van die dagen dat alles lukt en klopt en soepel verloopt, maar wat op die gelukkig zeldzame dagen dat er niets uit je handen komt….?! Waar haal je dan inspiratie vandaan?

Letterlijk betekent het “inademing” en wat zou het makkelijk zijn om even diep in en uit te ademen en alles is opgelost. Helaas….  Kunstenaars worstelen hier nog wel eens mee, zij moeten wachten op dát moment dat hun maximale creativiteit aanwezig is om het gewenste kunststuk precies zo te maken zoals hun hersenen, hart en handen het willen.

“Goede ideeën krijgen en enthousiast worden” (zegt het woordenboek) , waar en hoe doe je dat?

In een opleiding die ik een aantal jaren geleden volgde ging een hoofdstuk over Kleur en kreeg ik een tip om een bij een groenteboer te gaan kijken! Of op de groenteafdeling van een supermarkt, want groenteboeren zijn een beetje zeldzaam…. Het palet aan kleuren is daar overweldigend! Dus als je een kamer in je huis wil veranderen: niet naar een bouwmarkt of voor de tv naar een woonprogramna kijken, nee zeg… naar de groenteboerJ

En daarna pas naar de bouwmarkt voor wat kleurenkaartjes!

 Net zoals in de natuur trouwens, waar vooral  de zomer en de herfst prachtige kleurcombinaties je zullen inspireren, maar ook winter en lente er voor zorgen dat je met andere ogen kijkt naar de prachtige natuur als dat ideeën geeft voor je interieur!

Of probeer vanavond eens heel anders naar je bord met eten te kijken ( of überhaupt even naar je bord kijkt….) en daar misschien wel een bijzondere kleurencombi ziet en denkt: wow! Geldt niet voor zuurkool en rabarber trouwens ( persoonlijke antipathie…)

Iets serieuzer kan het zo zijn dat je even niet lekker in je vel zit of nare dingen meegemaakt hebt….dan ligt de inspiratie om sowieso diep in te ademen misschien wel simpel in liefde, of een grote reep chocola …..

Het schrijven van deze column heeft mij in ieder geval inspiratie gegeven om nu een berg strijk te gaan doen! Als dat niet positief is…..

Jacqueline

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.