Nieuwe voorstelling Theatercollectief Hoeksche Waard. Première 19 april.

122

NIEUW-BEIJERLAND  – ‘Als die persoon vraagt hoe het hier toegaat…!! Wij hebben een PLAN VAN AANPAK voor ALLE KNELPUNTEN. ALLES is TRANSPARANT en ONDER CONTROLE. DAT gaan jullie zeggen en NIETS ANDERS!’ roept Anton van der Burg, burgemeester van Kolderveen, uit.

Wat een chaos!
De vuilnisophaaldienst staakt, hangsenioren  voor de Gouden Leeuw  bezorgen overlast, de politie is onderbemand, de burgemeester en de wethouders zijn met allerlei dubieuze nevenzaken bezig. En dat is lang nog niet alles!

Er komt een Revisor…
Op de dag dat het project ‘ Het Veen verbonden’ Europese subsidie krijgt en het college van Kolderveen dit feestelijk viert, komt er een bericht: een revisor uit Brussel wordt verwacht!
Komt deze controleur soms  de Europese subsidie voor het project uitpluizen en de boeken controleren?

Paniek!!
Iedereen is in rep en roer, want er speelt nogal wat achter de schermen en in de achterkamertjes van dit dorp. Iedereen heeft zijn subsidiegraantje meegepikt…en niet altijd even ‘transparant’.  De burgemeester, die de boter torenhoog op het hoofd heeft,  verliest gaandeweg de controle en iedereen is alleen nog maar bezig om de eigen belangen veilig te stellen.
Voor activist Rebel van de Protest Actie Partij een uitgelezen moment om een tegengeluid te laten horen en het dubieuze college het vuur aan de schenen te leggen.
Wat zal de Revisor merken van al die  chaos?

Het theatercollectief speelt in 2018 ‘De Revisor’
De 16-koppige cast van het Theatercollectief speelt met lef, humor en enthousiasme ‘De Revisor’ naar het gelijknamige verhaal van de Russische toneelschrijver Gogol . Gogol schreef de komedie in 1835 en nog steeds zijn de thema’s en de humor in het stuk actueel en prikkelend. Centrale thema is hoe ver mensen kunnen gaan in het veilig stellen van hun eigen belangen ten koste van het gemeenschapsbelang. Kijkend naar een samenleving waarin fraude, graaien en wantrouwen in politiek en bestuur  aan de orde van de dag lijken,  gaf regisseur Jan Roeland genoeg reden om dit verhaal in een hedendaags jasje te steken en opnieuw te vertellen. Tineke van Zalinge nam de tekstbewerking voor haar rekening en heeft er een hedendaagse komische satire van gemaakt. Martijn Kramp zorgt weer voor een fantastisch  kostuum- en decorbeeld.

Speeldata

  • Donderdag 19 april            avondvoorstelling 20.00
  • Vrijdag 20 april                  avondvoorstelling 20.00
  • Zaterdag 21 april                avondvoorstelling 20.00
  • Zondag 22 april                  middagvoorstelling 14:30
  • Donderdag 26 april            avondvoorstelling 20.00
  • Zaterdag 28 april                avondvoorstelling 20.00
  • Zondag 29 april                  middagvoorstelling 14:30

Maximaal 60 personen per voorstelling.

Entree 12,50 Euro

Locatie

Gelegenheidstheater “De Swaensvoet”, Marktveld 9, 3264 AL Nieuw-Beijerland.

Reserveren

Reserveren is mogelijk via de website www.theatercollectief.nl  Ook is het mogelijk om telefonisch te reserveren via telefoonnummer 06-19456320 (van maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 21:00 uur en in het weekend tussen 14:00 en 21:00 uur).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.