Orgelconcert in de Laurentiuskerk Mijnsheerenland door Martien de Vos

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – Zaterdag 21 april geeft Martien de Vos een orgelconcert op het orgel van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.  Op het programma staan werken van Buxtehude, Bach, Mozart, Mendelssohn en een improvisatie.

Martien de Vos is een getalenteerde, jonge orgelstudent van het Rotterdams Conservatorium. Hij is een van de organisten van de Laurentiuskerk en won vorig jaar de 1eprijs op het prestigieuze Ambitus Orgelconcours. Dit jaar hoopt hij zijn bachelor diploma te halen middels een eindexamen in de Grote Kerk in Dordrecht. Martien gaf al een aantal keren eerder een concert in Mijnsheerenland.

Het concert wordt geopend met het monumentale preludium in E van Dieterich Buxtehude. Van Johann Sebastian  Bach klinken een drietal bewerkingen over het lied “Allein Gott in der Höh sei’ Ehr”; dit drieluik is afkomstig uit Bachs Leipziger Choräle. In deze drie bewerkingen weet Bach op unieke manier de inhoud van de tekst te verklanken.
Van Wolfgang Amadeus Mozart zijn helaas slechts een aantal orgelwerken bekend; sommige van zijn klavierwerken lenen echter zich uitstekend voor een uitvoering op orgel. Martien speelt Mozarts Variaties in F KV 54; en u zult horen dat een uitvoering op orgel het stuk zeker recht doet.
Van Felix Mendelssohn klinkt diens derde sonate, waarin het koraal “Aus tiefer Not” een prominente plek heeft. De fuga kent een geweldige spanningsopbouw, waarna de openingsmaten weer terug keren. Het stuk besluit met een zangerig en ingetogen slotdeel.
Martien besluit zijn concert met een improvisatie.

  • Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
  • Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
  • Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.