Leerlingen van het Driespan rennen voor ´Het vergeten kind´.

94

Puttershoek – Ook dit jaar doet openbare basisschool Het Driespan weer enthousiast mee met de Koningsspelen die op vrijdag 20 april georganiseerd worden. Een onderdeel van deze sportieve dag is een sponsorloop. De opbrengst van deze loop gaat naar ´Het vergeten kind´.  

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd. Doel van deze spelen is om te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is! De kinderen starten deze ochtend met een goed en gezond ontbijt. Hierna verschijnen alle, bijna 400, leerlingen van Het Driespan op het plein om met elkaar het Koningsspelenlied ‘Fitlala’te dansen. Als alle spieren opgewarmd zijn, beginnen de kinderen aan de talloze sportieve activiteiten die in de school georganiseerd zijn.

Een belangrijk onderdeel van de dag is de sponsorloop. De kinderen hebben in de periode voorafgaand aan deze dag geld ingezameld voor het goede doel. Het doel dat dit jaar gekozen is, is ‘Het vergeten kind’. Zij zetten zich in voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek.

Het totaalbedrag zal vrijdag bekend gemaakt worden.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.