Meerderheid 2e kamer voor 1 gemeente Hoeksche Waard

748

HOEKSCHE WAARD – De Tweede Kamer zal zo goed als zeker volgende week dinsdag in meerderheid instemmen met het voorstel tot herindeling van de Hoeksche Waard.

Een meerderheid van de kamerfracties van D66, VVD, CDA, GroenLinks en ChristenUnie liet dat bij de behandeling van het voorstel, vanmiddag woensdag 18 april, blijken. Volgende week stemt de Tweede Kamer definitief over het wetsvoorstel.

Dat zou betekenen dat de gemeenten Binnenmaas, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Korendijk en Strijen op 1 januari 2019 opgaan in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. De Eerste Kamer moet nog voor de zomer instemmen, maar de verwachting is dat die ook akkoord zal gaan met de herindelingswet.

Verslag van Sanne Waldekker van RTV Rijnmond:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.