Boomplantactie op De Mariënhof van Rotary Club Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Westmaas – Rotary Club Hoeksche Waard doet mee aan de boomplantactie die is georganiseerd in het kader van World Earth Day. Op deze dag wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Als elk Rotary-lid wereldwijd één boom plant helpt dat een duurzamere en schonere leefomgeving te creëren. De Hoeksche Waardse Rotary Club heeft daarvoor een geschikte locatie gevonden op De Mariënhof in Westmaas. De Mariënhof is de oudste herenboerderij die in de Hoeksche Waard over is.

Het oudste gedeelte dateert uit de 16de eeuw en is, ook landelijk gezien, uniek in zijn soort. De lange laning was eeuwenlang aan weerskanten met iepen beplant, maar door de iepziekte zijn de meeste iepen geveld. De club wil meehelpen de oude iepenlaan tussen het historische boerderijcomplex aan de Smidsweg en de Blauwe Steenweg in oude glorie te herstellen. Symbolisch werd alvast de eerste jonge iep geplant als startsein om volgende winter enkele tientallen bomen tegelijk te planten. Er is een boomtype gevonden dat resistent is tegen de iepziekte, maar dat op termijn wel een vergelijkbaar uiterlijk vertoont. De serviceclub wil daarmee het oorspronkelijke streekeigen landschapsbeeld herstellen en tegelijk een bijdrage leveren aan een groene en duurzame Hoeksche Waard.

De actie past ook mooi bij de plannen van Marcel en Esther Quartel om hun historische rijksmonumenten te restaureren/renoveren en andere functies te geven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.