Zinkwegse boys gelijk tegen sc Botlek

OUD-BEIJERLAND – Thuis tegen sc Botlek kwam een zwaar gehavend  Zinkwegse Boys met een tomeloze inzet tot een 1-1 gelijkspel.

Bij de Boys ontbrak vandaag, naast de 4 langdurige afwezigen, ook spits Koen van der Ende door een cursus van het werk. Bovendien haakte in de warming up ook laatste man Frank Stienstra nog af met liesklachten. De 11 man van trainer Smeding, die aan de aftrap verschenen, werkten zich echter het snot voor de ogen en verdienden alleen hierdoor al een groot compliment. Met wat mogelijkheden maar nagenoeg geen echte kansen voor beide doelen werd met 0-0 de ruststand bereikt.

Na de thee was het John Ackon van sc Botlek die  in de 49e minuut door de Zinkwegse verdediging koerste maar over mikte. Hierna was het keeper Stefan van Ruiven die ZWB met 2 knappe reddingen in de wedstrijd hield. In de 63e minuut brak Kevin Brasser van Zinkweg over een half veld schitterend door en haalde verwoestend uit, 1-0. Vanaf de aftrap was de tegenstander direct gevaarlijk maar Stefan van Ruiven stond weer zijn mannetje. In de 68e minuut viel de gelijkmaker via een bal die door de verdediging van Zinkwegse Boys heen glipte en bij de 2e paal door Mike Kortsmit afgerond werd, 1-1. Hierna was het voor ZWB zaak om de controle niet te verliezen en met Peter van Dam en Reinier Koopmanschap naast elkaar op het middenveld stond de organisatie als vanouds. Richting de slotfase drong sc Botlek flink aan maar het was Stefan van Ruiven die  in blessuretijd een inzet 1 op 1 wist te keren waardoor de puntendeling een feit was.