Zwemclub ZOB’66 kampioen 1e klasse regio West.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Na een spannend seizoen waarin de strijd om de titel ging tussen het Oud-Beijerlandse ZOB’66 en de Papendrechtse zwemclub De Geul, slaagde ZOB’66 er zaterdag 21 april in Sportcentrum Papendrecht in de kampioenstitel naar zich toe te trekken. Met overmacht, want tijdens deze laatste wedstrijd werd de voorsprong in secondes ruim verdubbeld. Het kampioenschap leidt tot een promotie naar de landelijke C-klasse, waaruit de club vijf jaar geleden degradeerde.

Er werd de laatste wedstrijd zo goed gezwommen, dat het leek alsof de zwemmers met het zicht op het kampioenschap vleugels hadden gekregen. Zowel het jongens estafetteteam 4×50 wissel met Julian Mes, Boaz Troost, Mart de Koning en Christiaan van Es als het meisjesteam 4×50 vrij met Lotte van der Maas, Jet van Oudheusden, Emi Schipper en Rozemarijn van Haaff tikten zeer overtuigend als eersten aan. De meisjes verbeterden hun inschrijftijd zelfs met 2,5 seconden en zwommen daarmee 0,7 seconden onder het clubrecord uit 2010.

Op de individuele nummers werd maar liefst 12x de nummer 1 positie gehaald. Daarmee ZOB’66 50% van alle afstanden in een deelnemersveld van 4 verenigingen. Deze gouden plakken werden in de wacht gesleept door Lucas Bongers (2x), Thomas Klaassen, Mart de Koning (2x), Daan Siebenheller, Rozemarijn van Haaff (2x én een clubrecord op 200 meter rugslag), Quinty Kersten (2x) en Emi Schipper (2x).

Het klap- en sluitstuk van de middag was de 8×50 vrij mix: team 1 zwom naar de snelst gezwommen tijd in de afgelopen 5 jaar op dit onderdeel en tikte daarmee ook als eerste aan. Team 2 zwom naar een zeer verdienstelijke 3eplaats en liet daarmee de sterkste teams van twee andere clubs achter zich.

De sportieve prestatie werd beloond met een tijdverschil van uiteindelijk 105 seconden ten opzichte van de nummer 2 in de zwemcompetitie. Dat geeft goede hoop op mooie prestaties in de landelijke C-klasse volgend jaar!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren