GroenLinks Hoeksche Waard gaat met veel enthousiasme werken aan de nieuwe gemeente

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Op dinsdag 24 april heeft de Tweede Kamer met een grote meerderheid besloten dat de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard op 1 januari verder gaan als één gemeente Hoeksche Waard. GroenLinks in de Hoeksche Waard is blij met dit besluit. Eindelijk is er duidelijkheid over de bestuurlijke toekomst van ons eiland. Wij gaan ons met veel enthousiasme en energie in de nieuwe gemeenteraad inzetten voor alle inwoners van de Hoeksche Waard.

We realiseren ons dat veel inwoners vragen en bedenkingen hebben bij de herindeling. Men is bang dat de lijnen met het gemeentebestuur langer worden, dat het contact met bestuurders en ambtenaren minder persoonlijk wordt. Ook is er de vrees dat de burger in zo’n grote gemeente nog minder gehoord wordt, dat de gemeentelijke belastingen vast hoger gaan worden, dat de eigenheid van de dorpen gaat verdwijnen. GroenLinks is zich bewust van deze vragen en deze vrees en daarom gaan wij de komende maanden zoveel mogelijk kernen bezoeken om met zoveel mogelijk inwoners te praten om te horen wat zij nu graag willen dat het nieuwe gemeentebestuur voor hen gaat doen, hoe zij denken welke manieren de nieuwe gemeente heeft om de burger centraal te zetten en hoe de identiteit van hun kern beschermd kan worden. Wij gaan dat op vele manieren doen.

U zult ons, zoals altijd, op markten en bij supermarkten aantreffen. Maar we willen ook in kleine groepen bij mensen thuis praten over zaken die in de kernen spelen, discussiëren over allerlei keuzen die de komende jaren gemaakt gaan worden. Wij nodigen alle inwoners van de Hoeksche Waard uit om samen met vrienden, familie, straat- of buurtbewoners of met leden van een vereniging waar ze lid van zijn een avond bij elkaar te komen om samen met één of twee GroenLinks leden over alle zaken die inwoners belangrijk vinden te praten.

En mocht u, op welke manier dan ook, GroenLinks in de Hoeksche Waard willen ondersteunen of helpen neem dan contact met ons op via [email protected].

Volg GroenLinks Hoeksche Waard op Facebook en Twitter


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.