Koninklijke onderscheiding voor Korendijk burgemeester Servaas Stoop

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, was naar Korendijk gekomen om de heer Stoop de onderscheiding te overhandigen.

PIERSHIL – Tijdens de ‘Lintjesregen’ op 26 april ontving de heer Servaas Stoop, waarnemend burgemeester van de gemeente Korendijk, een koninklijke onderscheiding. De Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, was naar Korendijk gekomen om de heer Stoop de onderscheiding te overhandigen. De heer Stoop werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn langdurige verdiensten voor de samenleving.

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden zet de heer Stoop zich al een groot aantal jaren op vrijwillige basis in voor de samenleving, onder andere op het gebied van politiek, zorg en onderwijs. Door zijn open houding weet de heer Stoop op een natuurlijke manier mensen aan zich te binden en heeft hij een groot netwerk opgebouwd.

Sinds 1992 is de heer Stoop lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland, waarvan de laatste 10 jaar eerste plaatsvervangend voorzitter. In 2017 vierde hij zijn 25-jarig jubileum als Statenlid. Daarnaast is hij sinds 2002 penningmeester/voorzitter van het Voorzieningenfonds Hospice Calando in Dirksland. Sinds 2004 was hij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Sjaloom Zorg. In 2007 werd hij voorzitter. In 2004 werd hij lid en (vice)voorzitter van de Raad van Toezicht van CuraMare (het Van Weel-Bethesdaziekenhuis en Zorg en Verpleging Goeree Overflakkee). Voorts is de heer Stoop voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Gevangenenzorg Nederland en is hij lid van de Commissie van beroep voor de stichting Dienstverlening Gereformeerd Onderwijs.

In Korendijk werd eerder die ochtend door de heer Stoop een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan een inwoner van Korendijk. Groot was zijn verrassing dat hij daarna zelf in de feestelijk versierde raadzaal in aanwezigheid van zijn familie, genodigden en de ambtelijke organisatie geridderd werd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.