Vijfmaal raak voor zwemploeg in vierde deel vijfkamp te Alblasserdam

77

ALBLASSERDAM – Zaterdag 12 mei 2018 vond het vierde deel van de vijfkamp plaats in het zwembad Blokweer te Alblasserdam. Deelnemende verengingen: Rotterdam Swimming (Rotterdam), ZPC Wiekslag (Alblasserdam), SG-Hga (SVO uit Groot-Ammers en ZVH uit Hardinxveld-Giessendam) en ZVS (’s-Gravendeel).

De wedstrijd begon met een estafette 4×50 meter vrije slag voor dames en heren. Niet veel later konden Rosalinde Tramper, Igor Peters en Renzo van Boven weer aan de bak, dit keer op de 200 meter vrije slag en presteerden uitstekend. De heren zweepten elkaar als de eeuwige rivalen wederom op hetgeen voor beiden resulteerde in een mooi PR als eindresultaat. Betty Rollof haalde op de 200 meter rugslag een mooie zilveren plak. Op dezelfde afstand verpulverde Anne van Antwerpen haar oude tijd met achtentwintig seconden en veroverde daarmee brons. Tim Kruijthoff haalde acht seconden van zijn oude tijd af op de 50 meter rugslag en kon eveneens een bronzen medaille ophalen.

Aan het eind van de wedstrijd stond er nog een sprintafstand op het programma, namelijk 25 meter vlinderslag. Voor senioren komt het niet vaak voor dat zij deze afstand (1 baan) op het programma hebben staan, dus dat is een garantie voor veel spektakel. Onze vlinderslagspecialist Igor Peters legde beslag op een zilveren plak.

We wisten in totaal vijf medailles te bemachtigen.

 

Zilver:

Betty Rollof (200 rugslag)

Brons:

Anne van Antwerpen (200 meter rugslag), Tim Kruijthoff (50 meter rugslag), Jana Willemstein (50 meter vrije slag), Igor Peters (25 meter vlinderslag)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.