Doorkomstcomité Roparun Oud-Beijerland geeft gewonnen prijs € 12.500,- weg aan stichting Hospice Hoeksche Waard en stichting Look Good…Feel Better.

568

Oud-Beijerland – Toegegeven, de nominatie voor ‘Roparunnerstad 2017’ heeft Oud-Beijerland tijdens de jaarlijkse Doelenavond eind vorig jaar dan niet gebracht waarop massaal werd gehoopt, maar… met een troostprijs van € 12.500,- viel ook goed te leven.
Roparunnerstad wordt jaarlijks gekozen door de deelnemende teams. Zij kiezen voor de stad die volgens hen de leukste en meest favoriete doorkomst heeft georganiseerd. Voor de route Parijs – Rotterdam werd Oud-Beijerland uitgeroepen tot 3e plaats: goed voor € 12.500,-. Met dank aan de enthousiaste en onvermoeibare inzet van de vrijwilligers van het Doorkomstcomité Roparun Oud-Beijerland! Zij doen er (in aanloop naar) op 2e Pinksterdag alles aan om de duizenden Roparundeelnemers, die de laatste kilometers afleggen richting de finish, feestelijk te ontvangen.

Het Doorkomstcomité zocht en vond twee doelen die passen binnen de doelstellingen van de Roparun: steun aan palliatieve zorg voor mensen met kanker, namelijk stichting Hospice Hoeksche Waard en stichting Look Good…Feel Better.

Tijdens een bijeenkomst in het kantoor van Schep aan de Langeweg (het begin van een lang ‘lint’ aan festiviteiten door Oud-Beijerland) werd het geld overhandigd in de vorm van een cheque. Voor de Hospice was een cheque van € 6.000,- beschikbaar voor de aanschaf van onder meer een sta-op toilet. Met het resterende bedrag van € 6.500,- wil Look Good…Feel Better workshops uiterlijke verzorging voor kinderen en jongeren organiseren.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld nam de overhandiging van de cheque aan Angelic de Jong van de Hospice voor haar rekening. Zij deed dit samen met Adri de Groot en Jan Hakvoort van het Doorkomstcomité. Wethouder Ina van der Werf-Weeda schonk, samen met Carry Schep en Joop Simons, de tweede cheque aan Katrien Wijffels en Sandra Koemans van Look Good…Feel Better. Het spreekt voor zich dat de twee ‘ontvangers’ aangenaam verrast waren en de cheques dankbaar in ontvangst namen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de ontvangst van de Roparunners op maandag 21 mei 2018 in volle gang. Op naar Roparunnerstad 2018?!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.