Uitnodiging bewonersavonden over routes en knelpunten voor fietsers in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard(hierna:SOHW)zet zich samen met de vijf gemeenten invoor de verdere verbetering van verkeer en vervoerszaken binnendeHoekscheWaard. Zij werkt daarvoor nauw samen met partners in de regio zoals  Rijkswaterstaat, het waterschap Hollandse Delta en de provincie Zuid-Holland.

Wij vinden het belangrijk u als bewoner tebetrekkenbijditproces. Ervaart u als fietser knelpunten in uw dorp of op fietsroutes in de Hoeksche Waard en/of heeft u ideeën voor verbeteringen? Dan bent u van harte welkom op een van de bewonersavonden die de vijf gemeenten samen met SOHW organiseren op:

  • dinsdag 29 mei in de raadszaal van gemeente Cromstrijen
  • woensdag 30 mei in de raadszaal van gemeente Korendijk
  • donderdag 31 mei in de raadszaal van gemeente Oud-Beijerland
  • dinsdag 5 juni in de raadszaal van gemeente Binnenmaas
  • woensdag 13 juni in de raadszaal van gemeente Strijen

Doel van de bijeenkomst
Op de bewonersavond informeren we u over een onderzoek naar veelgebruikte fietsroutes en de knelpunten die op deze routes worden ervaren. Dit onderzoek laten wij uitvoeren door adviesbureau TRIDÉE. Daarbij gaat het zowel om fietsroutes voor woon-werk- en woon-schoolverkeer als om recreatieve fietsroutes. Ook worden de fietsvoorzieningen bij bushaltes en recreatiepunten onderzocht. Uiteraard horen we op deze avond ook graag welke knelpunten u ervaart.  Uw opmerkingen, knelpunten en/of problemen betrekken wij bij het onderzoek. Het onderzoekmoetantwoord geven opdevraag waar uitbreiding van het fietsnetwerk wenselijk is en welkeverbeteringen van bestaande routes nodigzijn.  Vervolgens wordt verkend hoe de knelpunten opgelost kunnen worden met passende maatregelen, zoals een veilige inrichting van de weg of een alternatieve route. Alle deelnemers ontvangen na de zomer het eindrapport per e-mail.

De avonden worden gehouden van 19:00 uur tot 21:00 uur. Voor meer informatie en aanmelden ga naar de nieuwspagina’s van de gemeentelijke websites: www.cromstrijen.nl,www.korendijk.nl,www.oud-beijerland.nl,www.binnenmaas.nl,www.strijen.nl.

LET OP: U kunt zich vóór 24 mei via de website van uw gemeente aanmelden voor de bewonersavond . Mocht een bijeenkomst vanwege een te lage opkomst niet doorgaan, dan zoeken we een alternatief in een van de buurgemeenten in de Hoeksche Waard. We kijken hoe we deze dan slim kunnen combineren.

Online formulier

Ook kunt u nu al gebruik maken van een online formulier om uw knelpunten of suggesties kenbaar te maken op het volgende webadres: http://fietsersbond.verbeterdebuurt.nl

Onderzoeksrapport

Mocht u niet naar de bewonersavond komen maar wel het onderzoeksrapport willen ontvangen, geeft u dat dan in de e-mail aan. 

Gebiedsprogramma Hoeksche Waard
Dit project is onderdeel van het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard waarin de regio samenwerkt met de provincie Zuid-Holland. Doel van het programma: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit wordt gedaan door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.