Strijen sluit seizoen af met verlies bij Hellevoetsluis

0
142

HELLEVOETSLUIS – Aangezien de wedstrijd Hellevoetsluis-Strijen in de 2e klasse D belangrijk was voor het te behalen kampioenschap -net als BVCB- Neptunus-Schiebroek- had de KNVB besloten neutrale grensrechters aan te wijzen voor beide wedstrijden.

Juist deze maatregel zorgde voor veel commotie in de blessuretijd van de wedstrijd. Terwijl Strijen-verdediger Rik Bakker een ingebrachte bal ruimschoots voor de doellijn wegkopte, gaf de neutrale grensrechter het sein aan de prima leidende scheidsrechter H. Spaans uit Bleiswijk dat de bal de doellijn gepasseerd zou zijn.  Dat hierna de grensrechter bestormd werd behoeft geen verdere uitleg, hetgeen ook nog enkele gele kaarten voor Rik Bakker en keeper Natoe dos Santos opleverde. Zelfs de supporters van Hellevoetsluis die op de juiste hoogte stonden geloofden hun ogen niet door zoveel onrecht, maar zij wisten ook dat BVCB inmiddels met 2-0 van Neptunus-Schiebroek gewonnen had en op basis van een nieuw geintroduceerde regel van de KNVB op basis van een beter doelsaldo de titel had binnengesleept.

De wedstrijd werd begonnen met een indrukwekkend vuurwerk. Na 5 minuten stond de trouwe supportersschare stijf van schrik toen de door Niels Konijnenburg vrij voor keeper Danijel Ribaric geplaatste Jeroen van Dam de keeper passeerde, maar Onur Furuncu kon met een uiterste krachtinspanning de bal nog net voor de lijn wegwerken. Tot aan de 38e minuut waren de ploegen aan elkaar gewaagd; eerst zag Davy van Mierop zijn inzet op de lat belanden en een minuut later strafte handenbinder Serkan Yavuzyigitoglu slordig verdedigen af door keeper Natoe dos Santos met een strakke schuiver te passeren. Na de rust kwam Rik Bakker de rand van het strafschopgebied in kansrijke positie, maar zijn schot ging over het doel. In de 50e minuut viel wel de Strijense gelijkmaker; Rik Bakker verraste met een rechtstreekse vrije trap keeper Ribaric en zag zijn inzet in de uiterste hoek binnenploffen. Op dat moment was de stand bij BVCB nog 0-0 en zette trainer Edwin de Koning met 3 verse wissels alles op alles om de 3 punten toch binnen te slepen. Keeper Natoe dos Santos en een sterke defensie lieten zich echter niet verschalken en bij uitvallen was de goed schakelende Niels Konijnenburg een bedreiging voor de Hellevoetsluisse verdediging. Zo leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, maar in blessuretijd was de reeds gememoreerde dwaling van de neutrale grensrechter de reden dat een kopbal van Davy Mierop tot doelpunt gepromoveerd werd.    

 

Hellevoetsluis gaat zich opmaken om via de nacompetitie alsnog te proberen promotie te bewerkstelligen -net als Berkel en Sparta AV-, terwijl Strijen zich reeds eerder verzekerde van behoud van het 2e klasserschap. Rhoon is gedegradeerd, terwijl VDL via p/d duels gaat trachten ook volgend seizoen  in de 2e klasse aktief te zijn. Ook Piershil plaatste zich voor de nacompetitie, maar heeft besloten hier niet aan deel te nemen.        


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.