Oud-Beijerlandse echtpaar de Koning 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar De Koning – Leenheer was dinsdag 5 juni 2018 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het was namelijk 60 jaar geleden dat de heer W. (Wim) de Koning (82 jaar) en mevrouw M. (Maja) Koning – Leenheer (79 jaar) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 18 augustus 1935 in Oud-Beijerland; de wieg van de bruid stond op 2 augustus 1938 in Heinenoord. Locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda bracht het diamanten bruidspaar op deze mooie dag een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Mandolinevereniging

De vonk sloeg tussen Wim de Koning en Maja de Koning – Leenheer over op de mandolinevereniging in Heinenoord. Na het huwelijk zijn ze gaan wonen op de Molendijk in Oud-Beijerland. Hij werkte als houtbewerker bij fa Wijntje. Na enkele jaren werd hij onderhoudsmonteur bij Végé in Spijkenisse, waarop ze besloten om ook daar te wonen. Dat heeft maar een jaar geduurd. Nu wonen ze alweer zo’n 48 jaar in Oud-Beijerland. De laatste 30 jaar werkte hij bij Mourik Services in Europoort.

Hobby’s

En terwijl meneer de Koning van zijn hobby’s genoot; oldtimers en fietsen, trok mevrouw veel met haar twee zussen op.

Uitbreiding

Maja de Koning – Leenheer werkte tot haar huwelijk bij naaiatelier Hertzberger. Later zorgde zij voor hun drie kinderen. Ze hebben nu zeven kleinkinderen. En niet alleen het 60-jarige huwelijk stond op de agenda. De hele familie is vol trots, want afgelopen zaterdag is het eerste achterkleinkind van Wim en Maja de Koning geboren; een prachtig meisje, genaamd Isa.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren