A29: Weekendafsluiting dit weekend tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein (richting Rotterdam/Zierikzee) – 22 – 25 juni 2018

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan het asfalt van de snelweg A29. Hierdoor is de A29 tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein in de richting van Rotterdam en Zierikzee afgesloten van vrijdag 22 juni 21.00 uur tot maandag 25 juni 2018 05.00 uur.

Tevens is de verbindingsweg A59/A29 ter hoogte van knooppunt Sabina komende vanuit Roosendaal/Dordrecht afgesloten richting Rotterdam en Zierikzee. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten..

Afsluitingen A29

Van vrijdag 22 juni 21.00 uur tot maandag 25 juni 05.00 uur is de A29 tussen knooppunt Sabina en knooppunt Hellegatsplein in de richting van Rotterdam/Zierikzee op de volgende locaties afgesloten:

  • Op- en afrit (23) Willemstad van de A29 richting Rotterdam/Zierikzee
  • A29/A59 verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Sabina komende vanuit Roosendaal/Dordrecht in de richting van Rotterdam/Zierikzee

Omleidingsroutes

Het verkeer komende vanuit Antwerpen richting Rotterdam wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A4 tot knooppunt Zoomland
  • Ga ter hoogte van knooppunt Zoomland over op de A58 richting Roosendaal
  • Ga ter hoogte van knooppunt De Stok over op de A17 en de A16 richting Rotterdam

Het verkeer komende vanuit Bergen op Zoom/Steenbergen richting Rotterdam wordt als volgt omgeleid:

  • Volg de A4 tot knooppunt Sabina
  • Ga ter hoogte van knooppunt Sabina over op de A59 richting Breda
  • Volg de A59 tot knooppunt Noordhoek
  • Ga ter hoogte van knooppunt Noordhoek over op de A17 en de A16 richting Rotterdam

Het verkeer komende vanuit ’s-Hertogenbosch richting Zierikzee wordt als volgt omgeleid:

  • Ga ter hoogte van knooppunt Sabina over op de A4 richting Bergen op Zoom
  • Volg de N257 en vervolgens de N59 tot de aansluiting met de A29 ter hoogte van knooppunt Hellegatsplein richting Rotterdam

Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel Onderhoudscontract 2018 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie over werkzaamheden A29

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.