‘Lang Leve Thuis’ maakt langer thuis wonen mogelijk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Vorig jaar november is de campagne ‘Lang Leve Thuis’ van start gegaan in de Hoeksche Waard. Een initiatief van de gemeenten om bewustwording te creëren onder bewoners van 50 jaar en ouder over de mogelijkheden van het langer thuis wonen. Binnenkort – op 7 juli – vindt de eerste informatiemarkt plaats in Numansdorp.

Levensloop bestendig wonen Het klinkt logisch dat iemand er zelf voor verantwoordelijk is dat de woning waarin gewoond wordt passend is. Men kiest een woning die past bij het budget en de levensfase. Maar wat nu als uw levensbehoeften ineens veranderen en er niet zomaar een geschikte woning te verkrijgen is? Dan moet u zorgen dat de woning waar u verblijft op tijd aangepast wordt aan de veranderende levensbehoeften. Verstandig is om dat beetje bij beetje door de jaren heen te doen, zodat u niet in één keer uw woning hoeft te verbouwen. Een woning is geschikt om oud in te worden als deze ‘levensloopbestendig’ is, of kan worden gemaakt. Veel mensen zijn zich nog niet voldoende bewust van de voorbereiding die hiervoor nodig is, terwijl de verantwoordelijkheid daarvoor steeds meer bij de burger zelf ligt of komt te liggen.

Vanuit ‘Lang Leve Thuis’ wordt de mogelijkheid geboden een gratis woningscan aan te vragen. Dat is een gratis adviesgesprek, waarbij een deskundige vrijwilliger van Lang Leve Thuis samen met de bewoners nadenkt over de mogelijkheden voor hun woning. Met dit advies weet men concreet waar ze aan toe zijn en welke stappen er gezet moeten worden een woning levensloopbestendig te maken. Het verplicht men verder tot niets.

Eerste ‘Lang Leve Thuis Infomarkt’ in Numansdorp.

Zaterdag 7 juli (van 12:00 – 17:00 uur) is de eerste gratis ‘Lang Leve Thuis Infomarkt’ in De Buitensluis te Numansdorp. Bij dit evenement ontvangen bezoekers onder andere informatie over mantelzorg, een aangepaste woning, beweging, gezond leven en financieringen. Er worden verschillende lezingen gegeven en men kan een workshop valpreventie volgen. Daarnaast staan er veel verschillende informatiekraampjes over Hoeksche Waardse projecten. Alles gericht op het onderwerp: langer zelfstandig thuis wonen. U komt toch ook? Meer informatie of een woningscan aanvragen: www.langlevethuis.info of bel naar 088 – 730 8900. En volg ‘Lang Leve Thuis in de Hoeksche Waard’ op Facebook voor leuke tips!

Gebiedsprogramma Hoeksche Waard

Dit project is onderdeel van het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard waarin de regio samenwerkt met de provincie Zuid-Holland. Doel van het programma: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit wordt gedaan door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.