Rode Kruis Week in de Hoeksche Waard van start

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Duizenden vrijwilligers gaan komende week, tijdens de Rode Kruis Week, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulp van het Rode Kruis. Dat gebeurt ook in de Hoeksche Waard

Rode Kruis Week
Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 24 tot en met 30 juni. Tijdens deze week is er aandacht voor regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie. Met de opbrengst van de collecte kan een Rode Kruis-afdeling bij jou in de buurt hulpverlening bieden tijdens evenementen, EHBO-cursussen aanbieden voor een aantrekkelijk tarief en extra aandacht geven aan eenzame ouderen. Op onze facebookpagina Rode Kruis Hoeksche Waard vertellen we volgende week wat we precies doen in de regio en waar uw donatie naartoe gaat.

Hier om te helpen
Het Rode Kruis staat altijd paraat; 30.000 vrijwilligers staan in Nederland klaar om te helpen. De vrijwilligers worden ingezet bij noodsituaties, zoals een grote brand of overstroming, en onze EHBO-vrijwilligers helpen ook op evenementen en festivals. Daarnaast bereidt het Rode Kruis mensen voor op een noodsituatie, zodat zij zichzelf kunnen redden en oog hebben voor anderen in nood.

150 jaar
Het Nederlandse Rode Kruis viert dit jaar zijn 150-jarige bestaan. Gedurende het hele jaar zijn er bijzondere activiteiten om stil te staan bij dit jubileum. Zo wil het Rode Kruis in september met 2500 mensen in Amsterdam het wereldrecord ‘EHBO-les’ verbreken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.