Toekomst ontwikkeling Hoogerwerf Oost in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – In de structuurvisie is opgenomen dat Hoogerwerf Oost op termijn wordt ontwikkeld. Dit kan met woningen, met bedrijven of een combinatie daarvan. De beschikbare bedrijvencapaciteit in Oud-Beijerland is nagenoeg op en daarnaast bestaat er een forse druk op de woningmarkt. De tijd is daarmee rijp om ontwikkelingskansen in beeld te gaan brengen van Hoogerwerf Oost.

Toekomst

Wat kan deze plek betekenen voor Oud-Beijerland? En wat juist niet? Welke wensen en verlangens heeft u voor de inrichting van dit gebied? Samen met onze bewoners en (toekomstige) ondernemers gaan we de komende tijd deze vragen uitpluizen. Dinsdag 10 juli is hiervoor het eerste gezamenlijke moment. De bedoeling van deze avond is aan de ene kant u meer achtergrond te geven bij dit gebied. Anderzijds willen we ook graag met elkaar aan de slag.

  • Wanneer:      dinsdag 10 juli
  • Tijd:            19.30 -21.30 uur
  • Locatie:        HW Wonen, Lamborghinilaan 4

Wat is een ontwikkelvisie?

Voordat het gebied De Hoogerwerf Oost daadwerkelijk wordt ontwikkeld, gaan we eerst met elkaar in gesprek over onze gezamenlijke ambities. Een ontwikkelvisie geeft op hoofdlijnen richting aan verdere ontwikkeling van het gebied door het formuleren van globale stedenbouwkundige richtlijnen. Wat heeft Oud-Beijerland nodig? Denk aan een verdeling tussen woningen, bedrijven, groen en verschillende voorzieningen. De ontwikkelingsvisie biedt op een later moment het toetsingskader voor de verschillende openbare ruimte- en bouwplannen.

Tijdspad Hoogerwerf Oost

  • 10 juli 2018:           Eerste schetsbijeenkomst
  • Na zomer 2018:      Scenariobijeenkomst
  • Oktober 2018:        Ontwikkelvisie

Bent u erbij?

Geef u dan per mail op: [email protected].

Structuurvisie: een in het kader van de Wet ruimtelijke ordening vastgesteld ruimtelijk plan voor een deel of het gehele grondgebied van het Rijk, provincie of gemeente.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.