Te weinig belangstelling voor Snel Internet Hoeksche Waard in de buitengebieden van Greenet

0
421

Hoeksche Waard – De gemeenten van de Hoeksche Waard blijven op zoek naar een oplossing voor de slechte digitale bereikbaarheid in de buitengebieden in de kernen van de Hoeksche Waard.

Wethouder Paul Boogaard van Korendijk, die zich al langer inzet voor de komst van snel en probleemloos internet, betreurt het dat de samenwerking met Greenet niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Ondanks de verlenging van de inschrijftermijn, bleef het gat tussen het benodigde aantal aanmeldingen en de daadwerkelijke aanmeldingen te groot. Een voor de gemeenten werkbaar alternatief was er helaas niet.

De hoop voor de mensen die zich wel hebben aangemeld is niet vervlogen. Boogaard: ,,Blijkbaar is de behoefte niet groot genoeg, maar feit is en blijft dat wij nog steeds van mensen uit het buitengebied horen dat bij hen de nood hoog is. Voor deze mensen gaan wij in gesprek met andere, lokale partijen om te kijken of zij maatwerk kunnen leveren.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.