Niets te doen in de zomervakantie? echt wel, Speurtochten en kindermiddag in Museum Hoeksche Waard

0
260
Kinderen doen de was op grootmoeders wijze.

HOEKSCHE WAARD – Wat dacht je van een bezoekje aan Museum Hoeksche Waard, dat is helemaal niet saai! Er zijn speurtochten uitgezet voor kinderen waarbij je op een speelse manier door het museum geleid wordt. In boerderij Oost-Leeuwenstein zijn ook verschillende doe-activiteiten aangegeven.

Deze speurtochten kun je doen van woensdag tot en met zondag, want het museum is op maandag en dinsdag gesloten. Dit is een leuk uitje voor voor gezinnen of met opa en oma die nog van alles kunnen vertellen over vroeger. In de winkel zijn leuke spulletjes en snoepgoed te koop uit grootmoeders tijd.

Je kunt ook naar het museum komen op woensdag 22 augustus, dan is er een speciale kindermiddag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Je mag dan de was doen op de manier zoals dat vroeger ging of bezig zijn met graan en er zelf wafels of poffertjes mee bakken, room kloppen tot het echte boter wordt. Of totaal iets anders: dijken bouwen!

Ook kun je op 22 augustus een speurtocht doen door het museum. Deze middag staat het Oud Hollands speelgoed voor je klaar om mee te spelen. Het gebeurt allemaal op het erf van museumboerderij Oost-Leeuwenstein aan de Dorpsstraat 13 in Heinenoord tussen 13.00 en 16.00 uur.

Voor de speurtochten tijdens de gehele vakantie en op de speciale kindermiddag op 22 augustus betalen kinderen van 4 t/m 12 jaar € 3 entree en begeleidende volwassenen € 5. Houders van de Museumkaart of Rotterdampas en Vrienden van het Museum zijn gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.