Informatieavond over de natuurontwikkelingen in het Haringvliet

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Het is bijna zover: vanaf 5 september 2018 gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier. Er komt weer een verbinding tussen de rivieren Rijn en Maas en de Noordzee. Vissen kunnen de Haringvlietdam dan weer passeren.  

Zes natuurorganisaties hebben samen met de regio en met steun van de Nationale Postcode Loterij de handen ineengeslagen om de deltanatuur in het Haringvliet weer dynamisch te maken. Dit biedt kansen voor aantrekkelijke recreatie en economische ontwikkelingen.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een natuurlijker Haringvliet. Zo verrijst er in de monding van het Spui een eiland met onmisbare voedsel-, rust en broedplaatsen voor vogels en vissen, krijgt de natuur in de Korendijkse Slikken een impuls en zijn er straks op diverse plekken langs het Haringvliet uitkijkpunten om deze unieke deltanatuur te beleven.

Wij praten u als bewoner, kenner of liefhebber van het Haringvliet tijdens een informatieavond graag bij over de lopende natuurprojecten en –ontwikkelingen. Wilt u daarbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via[email protected]

Programma informatieavond 29 augustus

  • 19:00 uur – Inloop
  • 19:30 uur – Welkom door Wethouder Den Boer, Gemeente Korendijk en Marius Brants, voorzitter Droomfondsproject Haringvliet
  • 19:40 uur – Presentaties over lopende natuurprojecten en -ontwikkelingen: Droomfondsproject Haringvliet – Marius Brants, voorzitter Droomfondsproject Haringvliet, Nieuwe natuurontwikkeling – Chantal van den Burg, Boswachter Natuurmonumenten, Vogel- en viseiland– Bas Roels, Wereld Natuur Fonds, Vogelboulevard – Wicher Pen, Boswachter Staatsbosbeheer,  Haringvliet uit de hoogte – Marijke van der Staak, Vogelbescherming Nederland
  • 20:30 uur – Pauze
  • 20:45 uur – Vraag en antwoordsessie
  • 21:30 uur – Afsluiting en gelegenheid voor borrel
  • 22:00 uur – Einde
  • Kent u mensen voor wie deze avond ook interessant is, stuurt u deze uitnodiging dan door.

Droomfondsproject Haringvliet

In een unieke coalitie werken zes natuurbeschermingsorganisaties samen met de regio en met steun van de Nationale Postcode Loterij aan het herstel van de dynamische delta die het Haringvliet ooit was. De natuur waar zij aan werken biedt niet alleen voedsel, rust en broedplekken voor (trek)vissen en -vogels, maar ook volop mogelijkheden voor de mens om te genieten. Op steenworp afstand van Rotterdam kan de economie op de Zuid-Hollandse eilanden daar zijn voordeel mee doen. Het Haringvliet maakt onderdeel uit van Nationaal Park NL Delta.

Wat:                     Informatieavond ‘Natuurlijk Haringvliet’
Wanneer:             Woensdag 29 augustus 2018
Waar:                   NLC, Veerweg 1, 3281 LX Numansdorp
Hoe laat:              19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.00)
Organisatie:        Droomfonds Haringvliet (ARK Natuurontwikkeling, Natuur-
                            monumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer,
                            Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.