Culturele molen en natuurwandeling door het natuurgebied de Argusvlinder

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Puttershoek – De molenaar van Korenmolen “De Lelie” in Puttershoek (Stichting Molens Binnenmaas) en gidsen van Hoekschewaards Landschap organiseren op zondag 9 september een culturele molen- en natuurwandeling door het natuurgebied “de Argusvlinder” en langs de Boezemkade in Puttershoek. 

Tijdens de wandeling, die langs voormalige molenplaatsen en korenmolen “De Lelie” gaat, vertelt de molenaar hoe de polders werden bedijkt, hoe de waterhuishouding door molens werd geregeld en welke resten hiervan nog te zien zijn. De gidsen van Hoekschewaards Landschap gaan in op het unieke karakter van het natuurgebied “de Argusvlinder” alsmede de nog zichtbare resten van de RTM. Na afloop van de wandeling, die van 14:00 uur tot 16:00 uur duurt, is er de mogelijkheid om korenmolen “De Lelie” te bezoeken en/of kun je op eigen kosten wat gebruiken in de naastgelegen koffie- en theetuin “De Koffiemolen”.

Zin om mee te wandelen? Meld je dan aan vóór 9 september a.s. met opgaaf van naam en aantal personen bij [email protected]

Aan de excursie zijn geen kosten verbonden. 

Tot zondag 9 september!

  • Dag + datum        : zondag  9 september
  • Tijd             : 14.00 – 16.00 uur
  • Verzamelpunt       : parkeerterrein bij korenmolen De Lelie
  •  Molendijk 2, 3297 LC Puttershoek
  • Activiteit      : Bezoek Molen en Argusvlinder
  • Geen kosten wegens Open Monumentendag.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.