A29: werkzaamheden tussen Bergen op Zoom en Rotterdam van 21 tot 24 september 2018

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Rijkswaterstaat voert van 21 tot 24 september 2018 onderhoudswerkzaamheden uit op de A29 vanuit Bergen op Zoom richting Rotterdam.


Van vrijdag 21 september 22.00 tot maandag 24 september 05.00 2018 uur vinden er werkzaamheden plaats tussen knooppunt Hellegatsplein en de autoweg N217 (aansluiting Oud-Beijerland). Alle rijstroken zijn daarbij afgesloten; weggebruikers worden omgeleid richting Rotterdam.

Afsluitingen snelweg A29

Tijdens de weekendafsluiting zijn de volgende toe- en afritten afgesloten tussen knooppunt Hellegatsplein en de N217 (aansluiting Oud-Beijerland):

  • Afrit Oud-Beijerland (21)
  • Toe-en afrit Numansdorp (22)
  • Verbindingsweg van de N59 naar de A29 richting Rotterdam

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. 

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 28 september 22.00 tot maandag 1 oktober 05.00 uur.

Omleidingsroutes werkzaamheden A29

De volgende omleidingsroutes worden ingesteld: 

  • Verkeer vanuit Roosendaal wordt via de snelweg A17 en de snelweg A16 omgeleid naar Rotterdam/Oud-Beijerland.
  • Verkeer op de snelweg A4 vanuit Bergen op Zoom volgt de snelweg A59, de A17 en de A16 richting Rotterdam/Oud-Beijerland.
  • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de autoweg N57 omgeleid naar Rotterdam/Oud-Beijerland.
  • Verkeer op de autoweg N59 vanuit Oude Tonge wordt bij knooppunt Hellegatsplein omgeleid naar de A4/A29 richting Bergen op Zoom. Bij knooppunt Sabina volgt het verkeer de A59, de A17 en de A16 richting Rotterdam/Oud-Beijerland.
  • Verkeer naar Oud-Beijerland (Klaaswaal/Numansdorp) neemt op de A16 de afrit ’s-Gravendeel (20) en vervolgens de N217 naar Oud-Beijerland. De Kiltunnel wordt van Oost naar West tolvrij gemaakt.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Omleidingsroutes hulp -en nooddiensten

Tijdens de werkzaamheden op de Haringvlietbrug kunnen hulp- en nooddiensten op bepaalde momenten de werkzaamheden passeren. Omleidingen en procedures zijn bekend bij de hulpdiensten.

Aangepaste dienstregeling openbaar vervoer

Buslijnen worden via de parallelbaan geleid onder begeleiding van verkeersregelaars en passen hun route aan. Informatie over de dienstregeling is te vinden op de website van Connexxion en Arriva.

Wegwerkzaamheden Zuid-Holland

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat onder andere bestaande deklagen en verschillende voegovergangen. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegvakken en 82 bruggen, viaducten en/of tunnels. Met dit reguliere onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden.

Meer informatie werkzaamheden A29

Kijk voor meer informatie op de pagina Geplande Wegwerkzaamheden. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.