Verkiezingsprogramma Groenlinks Hoeksche Waard staat online

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Hoeksche Waard – GroenLinks Hoeksche Waard presenteert met veel trots Een groene, sociale en open Hoeksche Waard, het verkiezingsprogramma voor 2019-2022.

GroenLinks staat voor verandering. Wij staan voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. Voor een politiek waarin niet de winst op korte termijn centraal staat, maar ons gemeenschappelijke belang op de lange termijn. Meer is niet altijd beter – GroenLinks wil de nadruk leggen op bloei en minder op groei. Wij staan voor eerlijk delen in plaats van het vergroten van verschillen. Wij staan voor verbinding, vertrouwen en hoop in plaats van verdeeldheid. Voor een Hoeksche Waard waar iedereen een eigen invulling aan haar of zijn leven kan geven. Wij staan voor een Hoeksche Waard waar we naar elkaar omkijken, waarin we klaar staan voor elkaar. Samen met alle inwoners willen wij de komende jaren werken aan een groene, sociale en open gemeente.

Een groene Hoeksche Waard

GroenLinks is voor opgroeien en wonen in een groene en gezonde omgeving. Daarom kiezen wij voor schoon vervoer met zo weinig mogelijk uitstoot, voor energiezuinige huizen en voor hernieuwbare energie. We beschermen natuur, biodiversiteit en het open landschap. GroenLinks kiest ook voor duurzame economie. Biologische landbouw wordt gestimuleerd en innovatieve bedrijven kunnen rekenen op een gunstig vestigingsklimaat. We ondersteunen duurzame initiatieven van burgers en bedrijven. Als we kiezen voor schone, groene en gezonde oplossingen, geven we straks een gezonde planeet en een evenwichtig klimaat door aan onze kinderen.

Een sociale Hoeksche Waard

GroenLinks wil dat iedereen in onze gemeente een fatsoenlijk bestaan kan opbouwen. Wij staan voor een gemeente die mensen nooit in de steek laat. Voor een stevig sociaal vangnet voor wie zijn baan verliest of ziek wordt. GroenLinks vindt dat ieder kind een goede start en een eerlijke kans verdient. Een school waar het goed leren is, maar ook om te ontdekken wat je dromen zijn. Voor GroenLinks staan in de zorg niet regels en structuren centraal, maar aandacht voor de mens. We willen ruimte om te kijken naar wat mensen kunnen en wat zij zelf willen. Bovendien zorgen we ervoor dat iedereen, jong en oud, kan wonen in een betaalbaar huis.

Een open Hoeksche Waard

GroenLinks heeft vertrouwen in mensen. Wij geloven dat ieder mens zelf wat van zijn of haar leven wil maken en zelf wil bijdragen aan de eigen omgeving. Daarom geven wij ruimte aan betrokken burgers die hun omgeving groener, mooier en schoner willen maken. We geven vertrouwen aan docenten, verpleegkundigen en andere professionals die mensen helpen. We willen een gemeente die de veiligheid en de vrijheid van haar inwoners beschermt en die de ruimte geeft aan de wensen en mogelijkheden van mensen zelf. GroenLinks wil een transparant gemeentebestuur dat open staat voor verbeteringen en dat dienstverlening aan de burger op de eerste plaats heeft staan. Daarom willen we krachtige kernen, in krachtige kernen is het prachtig wonen en werken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.