Liedboeken & Liedbundels van Toen en nu

98

HEINENOORD – Onder deze titel worden zo’n  120 kerkelijke en algemene liederenbundels tentoongesteld op woensdag 26 en zaterdag 29 september a.s. tussen 10.00 en 17.00 uur in  de Hervormde kerk van Heinenoord (Hofweg 2a, 3274 BK,     ingang via De Hofpoort).

De Hervormden hebben sinds 1773 in het totaal wel acht liedboeken in gebruik genomen, waarvan er her en der nog vier  gebruikt worden, de Gereformeerde Kerken (in Nederland) toch ook minstens vijf. Kerkelijke liedboeken zijn er verder uit de Reformatorische hoek, van Rooms-katholieke  en Lutherse zijde,  ook diverse uit het  Engelse en Duitse taalgebeid.

Talrijk zijn de bundels voor school, gezin, jeugdbeweging, vereniging  en koren, voor de Nederlandse Jeugdherberg Centrale en voor kampeerders van allerlei slag. Inzage van de bundels is toegestaan.

Entree:  Gratis mogelijkheid tot doneren via collectebus voor de kerk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.