Strijen verliest van Nieuwenhoorn

STRIJEN – Tegen het uit de 1e klasse gedegradeerde Nieuwenhoorn leed de Strijense Technische Unie equipe een 1-5 nederlaag na in de eerste competitieronde ook door Spirit op een 5-2 nederlaag te zijn getrakteerd.

Vanaf het beginsignaal  van scheidsrechter van Lith uit Honselersdijk werd Strijen in de verdediging gedrukt en keek het na 12 minuten al tegen een achterstand aan toen Tim van der Lijn gemakkelijk 0-1 kon scoren.

Uit een vrije trap van Rik Bakker had Strijen uitzicht op de gelijkmaker, maar ex-Strijen keeper Christian van Wijngen tikte de bal uit de hoek. Vlak voor rust werd de achterstand vergroot door Brandon Nooitmeer, die bij een hoge voorzet  Strijen-keeper Sem Kerkhoff verraste en de bal binnenkopte.

Na de rust kreeg Strijen via Dion van  Kralingen een uitgelezen kans, maar hij miste vrij voor de doelman. In de 65e minuut kroop Strijen dichterbij; een inzet van Rolf de Man werd met de hand beroerd binnen het strafschopgebied, waarna Mark Stam vanaf 11 meter de 1-2 aantekende. Nadat in de 75e minuut Romik van Driel na zijn 2e gele kaart voortijdig mocht gaan douchen wist Nieuwenhoorn in de slotfase door Jeremy Hubregtse, Melvin Winterberg en Jeffrey Burger uit te lopen naar de 1-5 eindstand.

A.s. zaterdag speelt Strijen om 15.00 uur uit tegen Alexandria ‘ 66, dat evenals de Strijense kanaries nog geen punt behaalde na 2 wedstrijden in de 2e klasse D.