Zinkwegse Boys strijdend ten onder

Zwijndrecht – In Zwijndrecht tegen ZBC’97 keek Zinkwegse Boys bij rust tegen een 3-1 achterstand aan. Na een sterke “come back” kwam men terug tot 3-3. De excellente voorhoede van de tegenstander wist de stand hierna op 5-3 te brengen. In de slotfase werd het nog 5-4 maar in de korte tijd die nog restte  kwam Zinkweg met 10 man [ na 2 keer geel voor Eric den Outer] te staan en kwam er geen verandering meer in de stand.

De wedstrijd was nauwelijks 3 minuten oud toen de Boys met 1-0 achter kwamen. Een bal smoorde tussen de verdediging en de keeper en ZBC’er Giovanni Klaverweide [ex- SHO] was er als de kippen bij om binnen te schieten. Gelijk vanaf de aftrap koerste ZWB richting het vijandelijke doel. Een Zwijndrechtse verdediger beging net buiten de 16 meter een overtreding wat een vrije trap opleverde. Ronald van Ruiven plaatste de bal keurig in de hoek waardoor het binnen 5 minuten 1-1 stond. Helaas ging de bal even later, na een tackle binnen de 16 meter, aan de overkant op de stip en de strafschop werd benut, 2-1. Hierna een fase met kansen over en weer. Namens Zinkwegse Boys o.a. een doorbraak van John Ackon  maar hij mikte net over. De voorheen op een hoger niveau acterende snelle spitsen van ZBC’97 namen keeper Stephan van Ruiven meerdere malen onder vuur maar hij hield goed stand. In de 44e minuut leek Zinkweg uit een corner te scoren maar er was hands geconstateerd door de scheidsrechter. In de slotminuut van de 1e helft sloeg de tegenstander wel toe. Uit een knap opgezette aanval werd de 3-1 ruststand aangetekend.

ZWB-trainer Nasser Abdalla inspireerde zijn mannen tijdens de thee waarschijnlijk met een goede speech want zijn ploeg kwam zeer sterk de kleedkamer uit. Met snel positiespel werd het middenveld in handen genomen. In de 54e minuut werd het uit een corner 3-2. Ronald van Ruiven bracht de bal op de voor hem kenmerkende manier voor het doel en Mike Fiere kopte binnen. Vijf minuten later werd John Ackon door Ronald van Ruiven over links gelanceerd. Met een snelle actie passeerde John Ackon meerdere spelers en tikte de bal vervolgens langs de uitkomende keeper beheerst in de hoek, 3-3. Hierna kwamen de sterke spitsen van ZBC’97 weer goed los en was het aan keeper Stephan van Ruiven te danken dat er niet gescoord werd. Een tweetal kanonskogels op rij ranselde hij uit de kruising. De 4-3 viel hierna alsnog. De Zwijndrechtse voorhoede behield de rust en werkte strak af. De 5-3 kwam op naam van Elvis Versluis. De geblokte razendsnelle dribbelaar had zijn voeten in deze wedstrijd al veelvuldig laten spreken maar hij scoorde echter met een snoeiharde kopbal. Toch kwamen de Boys nog terug in de wedstrijd. John Ackon haalde achterlijn en zette voor. De ingevallen Richard van Ruiven tikte de 5-4 binnen. Hierna in de slotfase nog een dot van een kans voor de thuisploeg en een rode kaart voor ZWB maar in de stand kwam geen verandering meer.