Herinrichting Smidsweg in ‘s-Gravendeel maandag 15 oktober van start

266

‘s-Gravendeel – Maandag 15 oktober a.s. start KUIPERS infra uit Strijen in opdracht van gemeente Binnenmaas met het herinrichten van de bestrating van het winkelgebied van de Smidsweg. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de riolering en het herbestraten van de stoepen en de weg tussen de Noord Voorstraat en de Lindehof. In de toekomst worden ook de lichtmasten vernieuwd. De infrawerkzaamheden nemen circa 5 weken in beslag.  

De werkzaamheden worden in meerdere fasen uitgevoerd. In overleg met winkeliers is gekeken naar een zo’n efficiënt mogelijke verdeling. De fasering is als volgt:

  • Fase 1: tussen de Noord Voorstraat en de Kerkstraat
  • Fase 2: Tussen de Kerkstraat en inrit parkeerplaats dames modemall Voorwinden
  • Fase 3: Tussen de inrit parkeerplaats dames modemall Voorwinden en de Lindehof 
  • Fase 4: Kruising Smidsweg / Lindehof (begin 2019)

Omleidingen

De Smidsweg – tussen de Noord- en Zuid Voorstraat – valt in deze fase buiten het werkgebied. De Noord Voorstraat blijft gewoon bereikbaar. Per fase zijn delen van de Smidsweg niet bereikbaar en wordt het auto- en fietsverkeer omgeleid via de Maasdamseweg, Havenstraat en de Voorstraat. Middels gele bouwborden worden de omleidingen aangegeven. Er zal extra drukte zijn door bouwverkeer en -materialen. Het parkeerterrein van woonwinkel Voorwinden aan de Lindehof zal tijdens de werkzaamheden ook via de Kerkstraat-zijde bereikbaar zijn. 

Infra app

De totale centrumvernieuwing vindt plaats in de Hendrik Hamerstraat, het Weegje, de Kerkstraat, de Smidsweg en de Langestraat. Het volledige project zal naar verwachting medio april 2019 gereed zijn. Een speciale App geeft informatie over het plan, de fasering, het actuele nieuws en gegevens voor informatie naar de bewoners en bezoekers te communiceren. Deze app is in de Android- en iOS App-store te vinden onder ‘’Centrum ’s-Gravendeel”. 

Tijdens de bouwperiode is de aannemer elke dinsdag tussen 15.00 en 16.00 uur aanspreekbaar voor vragen, in de bouwkeet aan de Heul (op de Kreek). Tevens is het mogelijk voor vragen contact op te nemen met KUIPERS infra via 078 – 6742187, e-mail: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.