Oud-Beijerland is weer een kerk rijker: ‘De Poort’, kerkgebouw van de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard (EGHW)

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente Oud-Beijerland

Oud-Beijerlsnd – Oud-Beijerland is weer een kerk rijker: ‘De Poort’, kerkgebouw van de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard (EGHW). Met de officiële opening van een eigen kerk ging een langgekoesterde wens van de relatief jonge gemeente (ontstaan in 1994) in vervulling. Al vele jaren kwamen de leden van de EGHW namelijk elke zondagmorgen (vanwege het grote ledenaantal in twee diensten) samen in de aula van ‘De Willem’.

Tot twee keer toe was wethouder Piet van Leenen in de afgelopen week te vinden in De Poort. De eerste keer op dinsdag 9 oktober toen hij – overigens op persoonlijke titel – klokslag zeven uur een Bijbelmarathon van maar liefst 85 uur opende met het voorlezen van het eerste hoofdstuk van de Bijbel in Gewone Taal. “Een eer dat ik de eerste lezing mag doen”, zegt Van Leenen.
De tweede keer was op zaterdag 13 oktober toen hij namens het gemeentebestuur de officiële opening van het kerkgebouw bijwoonde.

In zijn toespraak memoreerde wethouder Piet van Leenen de zoektocht naar een geschikte locatie en een passende financiering. Uiteindelijk werd het een stuk grond aan de rand van nieuwbouwwijk Poortwijk. “Terugkijkend kunnen we zeggen dat het hele proces uiteindelijk redelijk vlot is verlopen.”
Wethouder Van Leenen benadrukt dat gemeente Oud-Beijerland grote waarde hecht aan een bloeiend kerkelijk leven. “Het is dan ook bijzonder dat in deze tijd, waarin veel kerken noodgedwongen hun deuren moeten sluiten of zelfs afgebroken worden, een nieuw kerk in gebruik genomen mag worden. Het is belangrijk dat maatschappelijke en kerkelijke activiteiten ruim baan krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Dit vergroot de vitaliteit en aantrekkingskracht van Oud-Beijerland als belangrijke woonkern op het gezinseiland Hoeksche Waard.

Na de opening was er de voor de vele belangstellende ruimschoots gelegenheid om het nieuw kerkgebouw te bezichtigen.

N.B. De foto’s van de Bijbelmarathon zijn gemaakt door Conno Bochoven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.