‘Beleef het en Eet het’ en ‘Plukhoek Mookhoek’ organiseren Eropuit voor een peer en spruit

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – Op 20 oktober (de eerste zaterdag van de herfstvakantie) slaan ‘Beleef het en Eet het’en ‘Plukhoek Mookhoek’de handen ineen om gezamenlijk een oogst-, en activiteitendag te organiseren. Bij beide bedrijven kun je tussen 10:00 uur en 17:00 uur terecht om te oogsten, herfstworkshops te doen en iets te leren over bijen.

Bij Beleef het en eet hetkun je wortelen, bieten, uien, aardappels en spruiten uit de grond halen. Bij Plukhoek Mookhoekkun je stoofperen en een boeket bloemen plukken. Daar zijn ook de herfstworkshops voor kinderen op ieder heel uur (€2,50). Imker Flip Wols vertelt er over zijn bijenvolken die heel wat honing in de boomgaard produceren en hij gaat met kinderen aan de slag die een kaars kunnen rollen van bijenwas (€1,-).

Als je bij Beleef het en eet hetde stoofperen kunt laten zien van Plukhoek Mookhoek, krijg je er een kopje koffie of thee gratis. Andersom; kun je bij Plukhoek Mookhoekde spruiten van Beleef het en eet hetlaten zien, dan krijg je bij Plukhoek Mookhoek een kopje koffie of thee voor nop.

In de herfstvakantie zullen beide bedrijven buiten de reguliere openingstijden wellicht nog extra dagen geopend zijn, afhankelijk van het weer. Hou hiervoor Facebook in de gaten.  

ROUTE

Vanuit Dordrecht is het vlak na de Kiltunnel, Mookhoek aanhouden en dan kom je automatisch uit bij Plukhoek Mookhoek aan de Strijensedijk 14 (kijk uit voor de flitsers!). Ietsje verderop, aan de Groot Cromstrijensedijk 17a vind je Beleef het en eet het.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.