In Strijen valt dit jaar de straatprijs

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

STRIJEN – Van’t jaer is’t geel! Dit is het thema waarmee op ludieke wijze afscheid wordt genomen van de huidige gemeente Strijen. Met deze kleur, die nadrukkelijk voorkomt in het huidige gemeentelogo, wordt aangetoond dat Strijen het gele hart vormt van de Hoeksche Waard. Om dit ook echt zichtbaar te maken is er een aantal ludieke acties bedacht. Zo kleuren alle straten in de gehele gemeente langzaamaan geel; er valt namelijk een leuke straatprijs te winnen voor de straat met de meest creatieve en uitgebreide versiering. Bij het postagentschap aan de Boompjesstraat en in het gemeentehuis kunnen inwoners, zolang de voorraad strekt, hiervoor een gratis gele vlaggetjeslijn ophalen. Maar eigen gemaakte creatieve en gele versiering mag natuurlijk ook!

Recordpoging op zaterdag 3 november
Naast de straatprijs, dingen de inwoners van de gemeente Strijen ook mee naar een vermelding in het Guinness Book of Records. Alle versieringen én de mensen, worden op zaterdag 3 november om 12.00 uur op de foto gezet. Dit gebeurt op twee manieren: vanuit een vliegtuigje dat om 12.00 uur overvliegt én vanaf de grond. Alle inwoners van de gemeente Strijen worden vanaf 11.30 uur verwacht op ijsbaan het Molenschaar in Strijen. Door minimaal 500 mensen op de foto te zetten met een gele kerstmuts op, komen de inwoners in aanmerking voor de recordpoging. Tijdens de Herfstmarkt op 1 september zijn er al een flink aantal kerstmutsen uitgedeeld, maar op zaterdag 3 november zijn er ook nog voldoende voorradig. Kom ook! Neem je vrienden, familie en collega’s mee en laat zien hoe creatief en vrolijk Strijenaren zijn! Tijdens de recordpoging kun je ook meezingen en dansen met het lied ‘Strien in ons hart’. Kijk op www.vantjaeristgeel.nl voor alle informatie over de recordpoging of volg ons op Facebook en Instagram.

Kunstproject

Alle schoolklassen uit de gemeente Strijen en de kunstenaars van Het Molenschaer in Strijen hebben een bijdrage geleverd aan een aantal mooie kunstwerken die in de maanden november en december te zien zijn in het Museum Het land van Strijen. Vanuit het thema is gewerkt aan typische ‘gele’ en Strijense herinneringen en ervaringen. Het Museum Het land van Strijen is geopend op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

IJsbaan

In december wordt het jaar afgesloten met een echte ijsbaan op het evenemententerrein Molenschaar aan de Leeuwerikstraat. In de eerste week van de kerstvakantie kan door jong en oud lekker worden geschaatst, waarbij iedereen zijn kerstmuts natuurlijk nog eens op kan zetten. Want Van’t jaer is’t immers geel!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.