Nederlanders kiezen vaker voor kleine zorgverzekeraar

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De laatste jaren kiezen steeds meer Nederlanders voor een kleine ziektekostenverzekeraar. Het marktaandeel van deze verzekeraars is dan ook met 25 procent toegenomen sinds 2014. Dat blijkt uit een rondgang van Zorgwijzer en cijfers van Vektis Intelligence.

Er zijn in Nederland zo’n 40 verschillende verzekeraars, zorglabels en volmachten actief die zijn onderverdeeld bij tien grotere concerns. De markt wordt al jaar en dag gedomineerd door vier partijen: Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis. Zij zijn goed voor een gezamenlijk marktaandeel van 86,5 procent, ofwel ruim 14,5 miljoen klanten.

De zes andere, (kleine) verzekeraars zien hun klantenbestand echter ieder jaar toenemen. Zij hebben nu 13,5 procent van de markt in handen. Dat zijn een half miljoen klanten meer dan in 2014 het geval was.

Volgens Zorgwijzer kunnen kleine verzekeraars zich uitstekend onderscheiden, bijvoorbeeld door uit te blinken op het gebied van klantenservice en aanvullende zorg. De vergelijkingssite stelt verder dat kleine verzekeraars over het algemeen beter worden beoordeeld dan grotere verzekeraars.

Net als voorgaande jaren zal de zorgverzekering 2019 weer gaan veranderen. Allereerst stijgen de ziektekostenpremies naar alle verwachting. DSW uit Schiedam (een van de kleine verzekeraars) is de eerste die de premie voor 2019 bekendmaakte. Klanten die daar verzekerd zijn, betalen volgend jaar 4,50 euro per maand meer voor de basisverzekering. Maar niet alleen de premie zal stijgen, ook de dekkingen en voorwaarden kunnen aangepast worden. Het kan daarom raadzaam zijn om de zorgverzekering tegen het einde van het jaar onder de loep te nemen. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren