Voer tot discussie in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – Afgelopen zaterdagavond vond weer een huiskamerbijeenkomst van GroenLinks plaats, thuis bij Groenlinks-raadslid Caroline Smeets. Onder het motto “voer tot discussie” werd er onder het genot van een vegetarische maaltijd gesproken over ideeën, knelpunten en zorgen t.a.v. de huidige, maar ook de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Dit met een zeer gevariëerd en mooi gezelschap: van lokale kapper en een chauffeur tot 2 “Vrouwen van Nu” en de voorzitter van Hoekschewaards Landschap. Onderwerpen die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld het ontbreken van openbare toiletten in de dorpen en bankjes langs wandelroutes, een goed en snel bereikbaar nummer in geval van crisis en een vrij toegankelijke huiskamer voor inwoners (en vooral ouderen) in Strijen. Ook werd er gesproken over mobiliteit in en om de Hoeksche Waard, de vrijwilligersprijs die beter in en van de dorpen kan blijven i.p.v. de hele Hoeksche Waard en teveel vrachtverkeer waardoor we weer een toename zien van luchtvervuiling in het dorp.

Daar waar nodig en mogelijk zullen deze knelpunten door Caroline Smeets en Astrid Butter worden aangekaart bij de huidige raad en het college in Strijen, of worden ze meegenomen naar de nieuwe gemeente door GroenLinks Hoeksche Waard. We kijken terug op een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is, een avond waardoor we goed in contact blijven met inwoners in de dorpen. Dat is nu belangrijk, maar vooral ook straks in de nieuwe gemeente.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren