Strijd tegen woningbouw Hitsertse Kade is nog niet gestreden

Sanne Waldekker - Regioverslaggever Rijnmond
2 Min Read

De werkgroep Hitsertse Kade blijft actief strijden tegen de bouw van twaalf woningen bij de zonneweide aan het Haringvliet in Zuid-Beijerland. Berichten in de krant over dat er een streep door de woningbouwplannen zou zijn gegaan noemt de groep ‘te voorbarig’.


“De strijd is zeker nog niet gestreden”, benadrukt Martijn Trouwborst van de werkgroep. “Er is nog geen beslissing genomen en die wordt ook pas genomen door de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Dus we denken dat het nog alle kanten op kan.”

Renovatie wel nodig

De werkgroep is daarom bezig met het ontwikkelen van alternatieve plannen voor ‘de kaai’, zoals het veldje bij de Hitsertse Kade genoemd wordt. Want een renovatie van het gebied is wel nodig.“Bewoners van het dorp zijn tegen woningbouw. En dus willen we met ideeën komen waar wél draagvlak voor is”, aldus Marcella Plas.

Al meer dan vijfhonderd Zuid-Beijerlanders stuurden ideeën op. “En de brievenbus rammelt nog steeds.” Komende maandagavond worden in de Eendrachtshoeve de plannen gepresenteerd.

Geen draagvlak

Wethouder Paul Boogaard moedigt dit aan. “Zuid-Beijerland is van de Zuid-Beijerlanders. Dus als het plan geen draagvlak heeft, dan komt het er niet. En ik merk zelf ook dat er geen draagvlak is. Maar de bal ligt bij de initiatiefnemer, projectontwikkelaar Zeelenberg.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
Sanne Waldekker is de speciale regioverslaggever voor de Hoeksche Waard namens de regionale omroep Rijnmond. Verslaggever Sanne Waldekker werkt vanuit de Hoeksche Waard. Sanne werkt al ruim tien jaar voor Radio en TV Rijnmond en werkt samen met o.a. Hoeksch Nieuws
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren