Samen Sterker

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Gemeente Belangen Binnenmaas, BINT,  Gemeente Belangen Korendijk, Strijens Belang en verschillende eenmansfracties met een lokaal harthebben zich verenigd in Lokalen Hoeksche Waard.

Op 21 november gaan we stemmen voor de allereerste gemeenteraad van de Hoeksche Waard. Een decennia lange discussie over de eenwording van de gemeenten op ons eiland is tot een eind gekomen. Vanaf januari 2019 zijn we één gemeente en daarmee verandert de bestuurlijke werkelijkheid op ons eiland. Wat betekent dit voor de lokale partijen? En wat betekent dit voor de Hoeksche Waard?

De lokale partijen van de Hoeksche Waard kunnen niet op hun handen blijven zitten. BINT, Gemeentebelangen Korendijk, Gemeentebelangen Binnenmaas, Strijens Belang en verschillende eenmansfractiesmet een lokaal hartbesloten afgelopen zomer de krachten te bundelen. Lokalen Hoeksche Waard is de partij waarin al deze partijen en fractieszich in hebben verenigd. Dat blijkt hard nodig, nu en in de toekomst.

Lokale partijen winnen landelijk aan populariteit. Dat gebeurt met een goede reden. Zonder hinder van landelijke partijagenda’s , kunnen lokale politici makkelijker een afweging maken die het lokaal belang vooropstelt. Tijdens de formatie na de verkiezingen in maart bleek dat in enkele plekken in het land, zoals in Rotterdam of Barendrecht, landelijke partijen moeilijk antwoord kunnen bieden op de verkiezingswinst van lokale partijen. Een belangrijk verschil is dat de kaarten in de Hoeksche Waard anders zijn geschud. Lokalen Hoeksche Waard is daarom bereid met iedereen de samenwerking te zoeken.

De partij bestaat uit jong en oud, student en gepensioneerde, laag en hoogopgeleid, ondernemer en landbouwer. Landelijk wellicht verschillend van politieke kleur, maar lokaal zijn wij allemaalgeel. Wat ons bindt is vele malen sterker dan wat ons scheidt: het lokale belang staat bij ons altijd voorop. Geen hoogdravende ideologische discussies, maar de problemen aanpakken die er zijn. Wij willen onze inwoners meer invloed geven in het lokaal bestuur. Met variatie aan inzichten en ideeën, die vernieuwende en onafhankelijke politiek mogelijk maken.

Wij zijn vrij van orders uit het Haagse hoofdkwartier en leggen rekenschap af aan u. Wij zijn Seuters, Blieken, Brokken, Beijerlanders, Korendiekers, Vullejaegers en meer. Wij dienen het belang van het hele eiland, geen enkele kern daargelaten. Wij kiezen voor inspraak, niet regeren zonder om te kijken. Stem daarom op 21 november Lokalen Hoeksche Waard en maak ons zo groot dat ze niet om uw belang heen kunnen. Lokaal voor allemaal!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.