VVD Hoeksche Waard: Hoge verwachtingen in Klaaswaal!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Jouw VVD kwam afgelopen zaterdag weer naar jou toe in jouw dorp in jouw straat. Dit keer zelfs in twee dorpen tegelijkertijd: ’s-Gravendeel en Klaaswaal. De mensen in Klaaswaal verwachten dat ze van de gemeente Hoeksche Waard een gelijkwaardigere behandeling krijgen dan van de gemeente Cromstrijen, omdat ze vinden dat Klaaswaal er nu maar een beetje bij hangt. Daarnaast was er ook zeker sprake van tevredenheid.

In het verkiezingsprogramma maakt jouw VVD geen onderscheid tussen de verschillende dorpen. De inwoners in de Hoeksche Waard wonen in dorpen, buurtschappen en buitengebied. De VVD wil de vitaliteit hiervan behouden en waar nodig en mogelijk verbeteren. Dat doen wij als volgt:

  • Iedere wethouder is aanspreekpunt voor een wijk, dorp of buurtschap en onderhoudt deze contacten;
  • Er is ook een ambtelijk aanspreekpunt voor iedere wijk, dorp of buurtschap, waar inwoners hun vragen over de buitenruimte, bestemmingsplannen en andere dorpsaangelegenheden kunnen stellen;
  • De gemeente richt zelf geen dorpsraden op maar faciliteert initiatieven van inwoners die gericht zijn op het instellen daarvan.

Daarnaast hebben we voor Klaaswaal nog specifieke plannen, zoals het aanleggen van een oostelijke randweg en verdere woningbouw (Klaaswaal-Oost) in samenhang met de herinrichting van sportaccommodaties en ontsluiting op de Oostelijk randweg.

De tevredenheid van de Klaaswalenaars richtte zich name over het onderhoud van het groen en straatwerk. De RAD klachtenlijn kreeg zelfs een pluim voor de goede service.

Daarnaast werden de volgende aandachtspunten genoemd:

  • Verkeersveiligheid (fiets- en wandelpaden op de Kreupele weg);
  • Verkeersoverlast door sluip- en transitverkeer en daarom wil men een rondweg;
  • Terugdringen van de overlast door hangjongeren (rondracende scooters);
  • Voorzieningen moeten op niveau blijven en daarom is er behoefte aan meer woningbouw met goede inpassing van groen en wandel- en fietspaden.

De VVD wil hiermee aan de slag. Al deze punten staan in ons verkiezingsprogramma en zijn te na lezen onder Prima wonen en Veilig wonen. Jouw VVD kiest voor DOEN!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren