Kinderen brengen burgemeester Servaas Stoop ontbijtje in het gemeentehuis van Korendijk

120

Dinsdagmorgen, 6 november,  brachten 31 kinderen van de School met de Bijbel uit Nieuw-Beijerland een ontbijtje bij burgemeester Stoop in het gemeentehuis. Met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Burgemeester Servaas Stoop van de gemeente Korendijk onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. Na afloop van het ontbijt ging iedereen naar de Raadszaal waar de leerlingen allerlei vragen stelden aan de burgemeester.

Donatie aan Kinderpostzegels

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Stoop symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is. De meester en de leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van € 100,- in ontvangst. Burgemeester Stoop kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.