Ondernemers Industrieterrein Numansdorp kiezen niet voor samenwerking in een BI-zone

131

Numansdorp – Met als allerbelangrijkste reden de zorg van de ondernemers om de toegenomen criminaliteit, heeft begin 2015 de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) het initiatief genomen om een Bedrijven Investering Zone (BI-zone) op te richten voor het industrieterrein Numansdorp. 

In een BI-zone kunnen ondernemers in een afgebakend gebied, in samenspraak met de Gemeente, makkelijker doelen realiseren.

Het BIZ-plan omvatte, naast een up-to-date beveiligingssysteem, ook afspraken over de overige voorzieningen op het terrein zoals de te behalen collectiviteitsvoordelen voor o.a. afvalinzameling, inkoop van energie en het actief inzetten op het verduurzamen van het terrein.

Het organiseren van (netwerk)bijeenkomsten waarin ondernemers onderling op een laagdrempelige, informele manier kennis met elkaar kunnen maken, was een belangrijk onderdeel. Uiteindelijk zou dit alles bijdragen aan een prettigere, veiligere omgeving voor alle betrokkenen wat direct invloed heeft op de waardeontwikkeling van het onroerend goed.

De stichting collectieve beveiliging Cromstrijen (SCBC) bleek echter niet levensvatbaar voor de benodigde investeringen in o.a. beveiligingsapparatuur en derhalve is deze stichting inmiddels opgeheven. De teleurstelling bij de betrokken ondernemers, aangestuurd door de OHW, over deze ontwikkeling is groot. De door hen opgerichte vereniging BIZ bedrijventerrein Numansdorp zal geheel tegen alle verwachtingen in worden ontbonden. ‘Een gemiste kans, want samen sta je sterker’ aldus Ondernemersvereniging Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.