Leerlingen het Talent ontbijten met Burgemeester

84

Strijen – Vanochtend ontbeten de leerlingen van groep 5/6 van obs Het Talent uit Mookhoek met burgemeester Waaijer en wethouder Janssen in het gemeentehuis. In de kamer van de burgemeester gaven ze met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Burgemeester Waaijer onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen kennis met de burgemeester en met wethouder Janssen en wisselden ze met elkaar van gedachten. De leerlingen waren onder andere benieuwd naar wat de burgemeester in zijn vrije tijd doet en of hij ook regelmatig met andere burgemeesters praat.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.