De Hoeksche Waard kleurt oranje

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Het is inmiddels een vertrouwd beeld in de Hoeksche Waard: de VVD, die naar je toe komt in jouw dorp in jouw straat. Op zaterdag 10 november was de VVD ondanks het slechte weer aanwezig op de Najaar/ponymarkt in Putterhoek en op de politieke markt in Oud-Beijerland. Uiteraard waren we weer benieuwd naar jouw mening over de Hoeksche Waard.

De rode draad in Oud-Beijerland was dat de bezoekers aan onze kraam met tevredenheid in de Hoeksche Waard wonen en werken. De Koninginneweg kwam wel een paar maal naar voren. Bewoners aan deze weg vinden, dat ondanks de aanleg van de randweg/N217 er nog erg veel doorgaand vracht- en landbouwverkeer is. Daarnaast hebben zij last van bromfiets-verkeer over de secundaire weg, dat bovendien gevaarlijke situaties voor kinderen in de hand werkt. Voor de VVD is verkeerveiligheid een belangrijk punt. Kinderen moeten veilig van en naar school kunnen gaan en wij willen een hoofdstructuur voor landbouw voertuigen realiseren zodat landbouwverkeer geconcentreerd wordt op één route en vlot zijn bestemming bereikt zonder door de kernen te hoeven heenrijden. Men had bovendien respect dat wij ondanks het slechte weer aanwezig waren.

In Puttershoek hebben we de voorbijgangers gevraagd om hun mening te geven over een aantal cruciale onderwerpen voor de Hoeksche Waard. De uitslagen van deze kleine enquête staan op de foto en geven ons het vertrouwen dat we de juiste zaken belangrijk vinden. Zo was er een ruime meerderheid voor de aanleg van de A4-Zuid, betaalbare zorg dicht bij huis, meer woningen en voor de laagste OZB. Stuk voor stuk belangrijke punten vanuit ons verkiezingsprogramma.

Daarnaast vond men een nieuw gemeentehuis niet nodig, iets wat de VVD ook niet vindt. Het beeld voor een realiseren van een theater in de Hoeksche Waard was meer verdeeld. Van de VVD mag er zeker een theater komen, als het zichzelf kan financieren. Ondanks de vele buien was het een geslaagde markt in het knusse compacte winkelcentrum van Puttershoek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.