De uitvaartverzekering, een verzekering voor je nabestaanden.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Uitvaartverzekeringen of begrafenisverzekeringen zijn niet iets waar je graag bij stilstaat, maar niet onbelangrijk. Een uitvaartverzekering sluit je namelijk niet voor jezelf af. Je doet dit voor je nabestaanden, je voorkomt dat er een financiële last bij je nabestaanden komt te liggen. Door een maandelijkse premie te betalen wordt het bedrag wat nodig is voor een begrafenis of crematie in kleine stukjes betaald. Op die manier is het niet een groot geldbedrag wat betaald moet worden in een toch al moeilijke tijd.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kost ongeveer tussen de € 6500 en de € 11.000. Een deel van dit bedrag zijn algemene kosten (rouwkaarten, vervoer, uitvaartverzorger, etc.), het andere deel zijn de kosten voor de begrafenis of crematie zelf. Voor een begrafenis betaal je gewoonlijk meer dan voor een crematie.

Vergelijk uitvaartverzekeringen, zo kom je op een snelle manier achter de verschillende soorten begrafenisverzekeringen en de diverse prijskaartjes die hieraan hangen.

Hoogte van de premie.

De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd en van de soort verzekering.

Leeftijd speelt een grote rol bij de prijsbepaling van de premie die je moet betalen. Zo kan de hoogte van de premie met twintig jaar verschil bijna verdubbeld zijn. Hoe jonger je bent bij het afsluiten van de verzekering hoe lager de premie. Hierdoor is de verzekering gemakkelijker te betalen.

De premie betaal je gedurende een periode van 20 tot 30 jaar, maar er zijn ook verzekeringen waarbij de premie levenslang doorloopt.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Je hebt de keus uit meerdere soorten verzekeringen.

De naturaverzekering is een vorm waarbij je al in grote lijnen uitkiest hoe de uitvaart eruit komt te zien. Door vaste afspraken met betrekking tot de vergoeding van diensten en producten rond de uitvaart zijn deze polissen goedkoper dan andere.

Bij een kapitaalverzekering wordt er bij overlijden een geldbedrag uitgekeerd waarover de nabestaanden kunnen beschikken om de uitvaart te bekostigen.

Zo heeft elke verzekeraar meerde polissen waar je uit kunt kiezen. Het loont zeker de moeite om dit met elkaar te vergelijken.

Je kunt begrafenisverzekeringen afsluiten tot een leeftijd van 70 tot 75 jaar. Boven deze leeftijdsgrens is een koopsomverzekering of een uitvaartdeposito nog een optie.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.