Wethouder Piet van Leenen plant tulpenbollen in de gemeente Oud-Beijerland die straks bloeien in de gemeente Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
‘Zand erover’… Vrijdagmorgen bracht wethouder Piet van Leenen het spreekwoord letterlijk in praktijk. Samen met Marja Veldhoen plante hij 3000 tulpenbollen die straks zullen bloeien in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard

OUD-BEIJERLAND – ‘Zand erover’… Vrijdagmorgen bracht wethouder Piet van Leenen het spreekwoord letterlijk in praktijk. Samen met Marja Veldhoen – die in het dagelijkse leven huisarts in Numansdorp is, maar nu als voorzitter van de Rotaryclub Hoeksche Waard acte de préséance geeft – bestelde de wethouder zo’n drieduizend tulpenbollen ter aarde bij de Rembrandtrotonde aan de Langeweg.

De bollen zijn een geschenk van Rotaryclub Hoeksche Waard-Binnenmaas. Na de voorbereidende werkzaamheden door de mannen van de buitendienst werd een aantal bollen geplant door de wethouder en de voorzitter.

Rotaryclubs maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. Alle clubs zetten zich in voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal. Samen aan service-projecten werken, versterkt de onderlinge band.

“Zo organiseren wij op zaterdag 15 december voor de zevende keer de spectaculaire Santarun en vervullen mooie grote en kleine wensen van inwoners via de Rotary Wensboom. Ook dit jaar hebben wij weer volop bollen verkocht voor de ‘bloeiende’ tulpenactie End Polio Now!”, vertelt huidig clubvoorzitter Marja Veldhoen. ‘”Wist je dat voor slechts € 0,54 een kind voor het leven gevaccineerd kan worden tegen polio? Ondanks dat we dit programma vanuit de Rotary al jaren steunen, is deze ziekte nog altijd niet uitgeroeid. Goed om te weten dat elke gedoneerde euro wordt verdriedubbeld door de Bill & Melinda Gates Foundation, dus we blijven onze best doen!”

Voor wethouder Piet van Leenen is het duidelijk: “Een mooie combinatie van het verfraaien van de omgeving en het steunen van een goed doel. Met dank aan Rotaryclub Hoeksche Waard Binnenmaas”.

Overigens kleeft er aan deze bollenactie een mooie symboliek… de bollen zijn geplant in gemeente Oud-Beijerland, maar bloeien in gemeente Hoeksche Waard.

Zó veel tulpen…dat moet in ’t voorjaar een spectaculaire aanblik opleveren


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.