Beijerlandse derby NBSVV tegen ZBVH eindigt in 1 – 4

NIEUW-BEIJERLAND – In een derby die het aanzien nauwelijks waard was, heeft NBSVV met 1-4 verloren van ZBVH, na een 0-3 ruststand. ZBVH ging effectiever met de spaarzame kansen om en is daarom de terechte winnaar.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden begon NBSVV heel mat aan de wedstijd. Ook van de kant van ZBVH viel er weinig te genieten, zodat er na een kwartier aan beide zijden slechts één halve kans was genoteerd. Een penalty was nodig om de score te openen. Na een overtreding van Dylan van den Berg op Jimmy Andeweg scoorde Lars van Gameren in de 20e minuut vanaf de stip de 0-1. In de 28e minuut verdubbelde ZBVH de score, doordat een mooie vrije trap van Pirmin Buitendijk door Jimmy Andeweg bij de tweede paal werd binnengekopt. Tien minuten daarna was de wedstrijd gespeeld toen Lars van Gameren diep werd gestuurd en door de benen van de Nieuw-Beijerlandse doelman de 0-3 liet aantekenen. Tweemaal voor rust onderscheidde de Zuid-Beijerlandse doelman Jordi Verkerk zich door evenzoveel vrije trappen van Sjoerd Bestebreur uit zijn doel te ranselen.

Na rust bleven kansen schaars. Het troosteloos neerdalende regengordijn was symbolisch. Er waren wel enkele kansen, onder andere voor Sjoerd Bestebreur, Guus Smulders en Sander van Hamburg, maar de sterk keepende ZBVH-doelman Verkerk liet zich niet verschalken. ZBVH was in de 55e minuut ook dicht bij een doelpunt. Tijdens een opstootje halverwege de tweede helft incasseerden beide ploegen een rode kaart: Lars van Gameren namens ZBVH en Niels Jacobs namens NBSVV. Tot vlak voor tijd gebeurde er daarna nauwelijks iets opwindends. In de 88e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop cadeau, die werd benut door Guus Smulders: 1-3. In blessuretijd bepaalde invaller Mike Andeweg de eindstand op 1-4. Een wedstrijd om gauw te vergeten.