Moeizame overwinning FC Binnenmaas

4 Min Read

Maasdam – FC Binnenmaas heeft ook zaterdag weer moeizaam gewonnen. Ditmaal werd GHVV’13 met 2-0 verslagen. In tegenstellingstelling tot eerdere overwinningen, was dit een moeizame, zwaarbevochten overwinning. Waar het in voorgaande wedstrijden Binnenmaas was, dat de meeste kansen kreeg, was het nu GHVV’13 dat de meeste kansen kreeg. Gelukkig ging GHVV’13 niet al te zorgvuldig met de kansen om.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was na 12 minuten voor Riccardo Wijsbroek. Zijn schot werd geblokt door een verdediger van GHVV’13. De daaropvolgende mogelijkheid was voor GHVV’13, de inzet belandde in de handen van keeper Thijs Botterhuis. Echt grote kansen waren dit overigens niet. De eerste grote kans was na 17 minuten, toen Lars Brinkman na balverlies in de verdediging van GHVV’13 alleen op keeper Davey Bouman afging. Deze voorkwam met een goede redding de 1-0. Na ongeveer een half uur schoot Michael Mathilda voorlangs het doel van GHVV’13.

In de 33e minuut kreeg GHVV’13 zijn eerste grote kans. Alleen voor keeper Thijs Botterhuis was het Botterhuis die redding bracht. In de 37e minuut werd een voorzet van Riccardo Wijsbroek door Michael Mathilda in het zijnet gekopt. In de 43e minuut kwam GHVV’13 wederom alleen voor de keeper. Voor de tweede maal was het Thijs Botterhuis, die een voorsprong voor GHVV’13 voorkwam. Ook de laatste kans van de eerste helft was voor GHVV’13 een kopbal ging net naast. Rust 0-0.

In de eerste helft ging het qua kansen nog enigszins gelijk op. In de tweede helft was het overduidelijk GHVV’13 dat het merendeel van de kansen kreeg. Toch was het Lars Brinkman, die na 51 minuten op aangeven van Maurice de Boer de 1-0 binnenschoot. Kort daarna moest Thijs Botterhuis handelend optreden. Een gevaarlijk stuiterend afstandsschot werd door hem op kundige wijze uit het doel gehouden. In de 59e minuut een kopbal op het doel van Binnenmaas. Ook deze werd onschadelijk gemaakt door Thijs Botterhuis. Daarna twee keer een rommelige situatie in het strafschopgebied van Binnenmaas. Gelukkig ging in beide gevallen de bal voorlangs het doel van Binnenmaas. In de 66e minuut een kans voor open doel voor GHVV’13. Wederom was het Thijs Botterhuis die redding bracht. Twee minuten later weer een grote kans voor GHVV’13. Deze werd echter over geschoten. Daarna waren er nog een drietal afstandsschoten van GHVV’13, deze gingen over en naast. Pas in de 82e minuut was het Binnenmaas dat weer een kans kreeg. Een voorzet van Sven Post werd door Riccardo Wijsbroek net naast gekopt. Eén minuut later de laatste gevaarlijke situatie in het strafschopgebied van Binnenmaas. Ook dit keer kwam Binnenmaas met de schrik vrij. In de 89e minuut werd een schot van Sven Post nog door keeper Davey Bouman gestopt. In de 93e minuut was keeper Bouman echter kansloos. Op aangeven van Maurice de Boer was het Riccardo Wijsbroek, die met een schitterend afstandsschot, de bal op sublieme wijze de kruising inschoot, 2-0. Dit was tevens de einduitslag.

Bovenaan is de stand nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 27punten, 2e Rozenburg 24 punten, 3e Oud-Beijerland 21 punten, 4e Vierpolders en OVV 18 punten, 6e ’s Gravendeel 17 punten,.

Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas uit tegen SC Botlek, aanvang 14.30 uur.