De ijsbaan ter ere van het afscheid van de gemeente Oud-Beijerland is open

805

OUD-BEIJERLAND Buiten laat de thermometer dubbele cijfers zien; binnen zetten de eerste bezoekers hun voeten op het ijs. Binnen is in dit geval de overdekte ijsbaan op De Vliet in het centrum van Oud-Beijerland. Een klein meisje voelt voorzichtig aan het ijs en roept: mama, het is echt koud! Dat klopt… het is echt ijs. En daar maakt het schaatsminnend publiek gretig en dankbaar gebruik van.

Kort daarvoor, om half 5 om precies te zijn, vond de officiële opening plaats en vertelde burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld er trots op te zijn dat het er, dankzij de (financiële) inspanningen van de gemeente en enkele sponsoren , toch van gekomen is: een prachtige ijsbaan in het centrum van Oud-Beijerland.

Op een droomlocatie, met het karakteristieke en monumentale Oude Raadhuis als sfeervol achtergronddecor. De prachtig gekleurde verlichting schijnt diffuus door de doorzichtige overkapping en zorgt buiten voor een feeërieke en haast sprookjesachtige uitstraling. Op de ijsbaan roepen de kleuren herinneringen op aan het ‘Noorderlicht’. Nou ja, dat scheelt in ieder geval een retourtje Groenland of Lapland.

Aansluitend laten de jeugdige Britt (Puttershoek) en Josefiene (Oud-Beijerland) – die eerder dit jaar de titel NK Kampioen kunstrijden in de wacht sleepten – de toeschouwers genieten van hun spectaculaire schaatskunsten. En daarmee is de ijsbaan officieel geopend!

Bekijk voor meer info www.oudbeijerlandonice.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.