Strijen wint van koploper DCV

STRIJEN – Van de eerste tot de laatste minuut boeide de wedstrijd van de Strijense Technische Unie equipe met koploper DCV.  De spelers  streden vol inzet en de prima leidende scheidsrechter Hilgersom uit den Haag completeerde op de juiste manier.

Al in de eerste minuut stond Karam Bensedjed oog in oog met keeper Dennis Ensing maar ipv koelbloedig af te ronden probeerde hij met een lob hem te verschalken, maar gaf te weinig vaart aan zijn inzet.  In de 3e minuut lag de bal aan de andere zijde in het doel toen Carlo de Reuver na een snelle uitbal vanaf de rand van het strafschopgebied raak mikte.   Weer een minuut later was het 1-1 na een penalty van Mark Stam, die toegekend was nadat Colin van den Berg aangetikt werd nadat hij op het punt stond de gelijkmaker aan te tekenen.  Beide ploegen creeerden vervolgens kansen waarbij vooral de Strijense keeper Natoe dos Santos zich onderscheidde met enkele fraaie reddingen.
Na de rust kroop Strijen door het oog van de naald toen een vrije trap van handenbinder Alex van Veen op de lat uiteenspatte. Vervolgens kroop Strijen onder de Krimpense druk vandaan en kon Mark Stam prima voorbereidend werk van Wesley Luiendijk de 2-1 aantekenen en werd het 10 minuten later zelfs 3-1; nadat de weer ouderwets op dreef zijnde Alwin van der Werff door keeper Ensing van scoren afgehouden werd wist Niels Konijnenburg in de rebound de bevrijdende treffer aan te tekenen.  Nadat Karam Bensedjed nog door keeper Ensing van juichkreten afgehouden werd was het in de slotfase toch nog even billen knijpen nadat Antonio Thomas na een flipperkastsituatie 3-2 aantekende. Na een ruim bijgetrokken blessuretijd klonk het eindsignaal van scheidsrechter Hilgersom als muziek in de oren en kon Strijen 3 punten bijschrijven op de ranglijst in de 2e klasse D, waarin ook deze week weer verrassende uitslagen genoteerd werden.

Na afloop werden de Strijense spelers Mark Stam en Rolf de Man in het zonnetje gezet in verband met het spelen van resp.  300 en 250 wedstrijden voor de Strijense kanaries.
Volgende week speelt Strijen de laatste wedstrijden voor de winterstop n.l.  de uitwedstrijd tegen Sparta AV in Rotterdam.   Aansluitend vindt in de Strijense kantine de Apres Ski Party plaats en op 22 december komt de Kerstman op bezoek tijdens de traditionele boutmiddag.