Feestelijke presentatie identiteit Hoeksche Waard tijdens drukbezocht Waardmakersfestival op 10 december

603

Hoeksche Waard – De vijf gemeenten van de Hoeksche Waard werken samen aan een Omgevingsvisie voor de Hoeksche Waard. De afgelopen weken hebben zij samen met inwoners, scholen, verenigingen, gemeentelijke organisaties en het maatschappelijk middenveld informatie verzameld over de kenmerken van iedere kern in de Hoeksche Waard. Deze kenmerken zijn de bouwstenen voor de Omgevingsvisie Hoeksche Waard.

De Omgevingsvisie wordt in twee fases gemaakt, tijdens het Waardmakersfestival  op 10 december is de eerste fase, het ophalen van de informatie, afgesloten. Met inwoners, ondernemers en verenigingen is in een DWDD-setting de kenmerken van de besproken en de opgaven waar we de komende jaren samen aan moeten werken. Ook initiatiefnemers kregen deze avond een podium.

De jeugd heeft de toekomst!


Tekenwedstrijd

De allerkleinste inwoners van de Hoeksche Waard hebben met tekeningen laten zien waarom ze het leuk vinden om in de Hoeksche Waard te wonen. De jury: Arne van der Ree, illustrator van Pinkeltje, Jeffrey Quartel, jongste raadslid van de Hoeksche Waard en wethouder Wilko van Tilborg hadden de moeilijke taak om uit de 150 tekeningen 5 prijswinnaars te kiezen. De hoofdprijs was voor Liam van der Burg. Hij kreeg tijdens het festival zijn hoofdprijs uitgereikt: een uitje in de Hoeksche Waard voor de hele klas.

Wethouder Wilko van Tilborg reikte de prijs van de tekenwedstrijd uit

Kunstwerk

Van alle tekeningen is een kunstwerk gemaakt, dat de prijswinnaars mochten onthullen. Het kunstwerk krijgt een mooi plekje bij de ingang van de raadzaal van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Het kunstwerk krijgt een mooi plekje bij de ingang van de raadzaal van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Winnaars Vlogwedstrijd

Dat meedenken over de toekomst van de Hoeksche Waard zeker niet saai is, hebben de genomineerden van de Vlog jouw Hoeksche Waard wedstrijd laten zien. De aanwezigen in de zaal konden digitaal stemmen welke vlog zij het beste vonden. De tweelingzusjes Hanneke en Adrianne Schutte mochten uit handen van actrice en vlogger Iris Amber Stenger de hoofdprijs in ontvangst nemen. Bekijk hier de winnende vlog!

De tweelingzusjes Hanneke en Adrianne Schutte mochten uit handen van actrice en vlogger Iris Amber Stenger de hoofdprijs in ontvangst nemen.

DNA per kern

De bouwstenen zijn verwerkt in “DNA per kern” en zijn op het Waardmakersfestival symbolisch aangeboden aan de Waardmakersteams die in fase 2 aan de slag gaan met met de Omgevingsvisie. Het DNA per kern is begin 2019 voor iedereen toegankelijk op de website waardmakers.nl. Dit betekent niet dat het DNA al in beton gegoten is, aanvullingen zijn tijdens het hele proces mogelijk. Kort samengevat zijn veel inwoners tevreden met het eiland zoals het is en willen dit behouden. Groen, landschap, ruimte en natuur worden hoog gewaardeerd. Toch komen er wel veranderingen aan, die vragen om oplossingen.

De bouwstenen zijn verwerkt in “DNA per kern” en zijn op het Waardmakersfestival symbolisch aangeboden aan de Waardmakersteams die in fase 2 aan de slag gaan met met de Omgevingsvisie voor de Hoeksche Waard.

Denk ook mee, meld je aan als Waardmaker!


In februari 2019 start fase 2, waardmakers teams gaan aan de slag met de omgevingsvisie zelf. Ieder Waardmakers team maakt een eigen Omgevingsvisie, zodat duidelijk wordt waar eensgezindheid over is en waar discussiepunten over blijven bestaan.
Vanuit de verzamelde bouwstenen, de verschillende visies die door de teams worden gemaakt en de gesprekken die gevoerd worden, wordt uiteindelijk de omgevingsvisie opgebouwd. Naar verwachting bieden we deze rond de zomer van 2019 aan ter besluitvorming aan de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Bekijk de oproep van drie waardmakers om ook mee te denken!

Aanmelden kan via de website waardmakers.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.