Oliebollenwandeling in natuurgebied de Oeverlanden op vrijdag 28 december

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De zon zorgde zaterdagmorgen vroeg in de Oeverlanden van Strijensas voor een mooi silhouet in het hoge gras :) - foto Jeffrey Groeneweg

STRIJENSAS – Op vrijdag 28 december 2018 vindt de jaarlijkse oliebollenwandeling plaats in het natuurgebied ‘Oeverlanden Hollands Diep’ te Strijensas. Het gebied wordt bezocht door grote aantallen (water)vogels en Schotse Hooglanders zorgen ervoor dat de begroeiing niet te dicht wordt.


Gidsen van Hoekschewaards Landschap nemen u mee naar de Esscheplaat, een verruigd hakgriend waar vroeger griendwerkers hun zware arbeid verrichtten. We bezoeken daar een oude griendwerkerskeet. Staatsbosbeheer, die dit gebied beheert, verleent ons toestemming om in een gedeelte te komen dat normaal niet toegankelijk is voor publiek.

Het is het leefgebied van de bever. We zien sporen van hun aanwezigheid en met veel geluk laten zij zich zien bij hun burchten. Het gebied is soms moeilijk begaanbaar, warme kleding en stevig, waterdicht schoeisel worden aangeraden. Na een stevige wandeling zijn er heerlijke verse oliebollen.

Datum:
Vrijdag 28 december
Tijd:
Van 13.00 tot +/-15.30 uur.
Verzamelplaats:
Parkeerplaats Buitendijk; vanaf Sas gezien links voorbij einde Wielweg/Schenkeldijk, Strijen.
Kosten:
€ 4,- voor HWL-leden, € 6,- voor niet-leden, € 2,- voor kinderen t/m 12 jaar.
Tip:
Goede waterdichte wandelschoenen of laarzen en evt. verrekijker.
Aanmelden verplicht: Maximaal 50 deelnemers

Aanmelden met een mail naar [email protected] is noodzakelijk. Graag vermelden met hoeveel personen u wilt komen. Er kunnen maximaal 50 deelnemers mee, dus wacht niet te lang met aanmelden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.