Geen winnaar bij de laatste Binnenmaasderby

Maasdam – Afgelopen zaterdag speelde FC Binnenmaas de streekderby tegen ‘s Gravendeel nu nog samen in 1 gemeente Binnenmaas straks spelend als clubs in de gemeente Hoeksche Waard. Onder koude omstandigheden en in een niet al te hoogstaande wedstrijd werd het 1-1.

Binnenmaas begon goed. Al na 4 minuten was het Michael Mathilda die op aangeven van John Maijers de bal langs keeper Dennis Sleiffer in het doel schoot, 1-0. Daarna waren er kansen voor

’s Gravendeel. Eerst was het Marco Kruijthof die met een afstandsschot de bovenkant van de lat raakte. Daarna kopte Sven Akkerman de bal net over het doel van Binnenmaas. Vervolgens kansen voor Binnenmaas. Eerst was het Lars Brinkman die na 21 minuten net niet goed genoeg bij de bal kon komen om af te ronden. Twee minuten later ging een schot van Riccardo Wijsbroek voorlangs. Even later wederomRiccardo Wijsbroek, ditmaal bracht Dennis Sleiffer redding voor ’s Gravendeel. Na 31 minuten was het weer Riccardo Wijsbroek, ditmaal met een schitterende omhaal vanaf de 16 meter. Een evenzo schitterende redding van Dennis Sleiffervoorkwam dat de bal in de kruising verdween en het 2-0 werd. Aan de andere kant belandde een afstandsschot van Ivar de Boer in de handen van Thijs Botterhuis. Vervolgens schoot Maurice de Boer vanaf 25 meter net naast het doel van ‘s Gravendeel. Vlak voor rust bracht Thijs Botterhuis op miraculeuze wijze tot twee maal toe redding. De tweede keer werd overigens ook afgefloten wegens buitenspel. Bij de eerste redding was dit niet het geval, door deze redding stond het dus bij rust geen 1-1, maar 1-0 in het voordeel van Binnenmaas.

Na rust was het Binnenmaas dat de eerste kans kreeg. Een schot van Lars Brinkman ging net naast. De drie daaropvolgende kansen waren voor Sven Akkerman van ’s Gravendeel. Eerst schoot hij net naast, daarna stuitte hij op keeper Thijs Botterhuis en daarna kopte hij net over. Vervolgens ging een schot van Michael Mathilda net naast het doel van ‘s Gravendeel. Het daaropvolgende schot van Jannick v.d. Laan belandde in de handen van keeper Dennis Sleiffer van ’s Gravendeel. In de 74e minuut trok ’s Gravendeel de stand gelijk. Een steekbal binnendoor bereikte Marco Kruithof, die vervolgens met een hard afstandsschot keeper Thijs Botterhuis kansloos liet. Na dit doelpunt nam de druk van Binnenmaas weer wat toe, dit leidde echter niet tot veel grote kansen. Zowel ’s Gravendeel als Binnenmaas kregen in de resterende tijd beide nog maar één kans. Eerst was het Luc Roozendaal die namens ’s Gravendeel vanuit een vrije trap de bovenkant van de lat raakte. Vervolgens was het Michael Mathilda die op de keeper van ’s Gravendeel, Dennis Sleifferstuitte. Bij het eindsignaal van scheidsrechter Mats Blaak, die een goede wedstrijd floot stond dan ook de einduitslag van 1-1 op het scorebord. Een uitslag die gezien het spelbeeld een terechte was.

De stand (bovenaan) is nu als volgt:

1e FC Binnenmaas 31 punten (12 wedstrijden), 2e Rozenburg25 (uit 11), 3e Oud-Beijerland 23 (uit 12), 4e OVV 21 punten(11 wedstrijden), 5e ’s Gravendeel 21 punten (12 wedstrijden), 6e Den Bommel en Vierpolders 19 punten (12 wedstrijden)

Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis een oefenwedstrijd tegen EBOH. Let op: aanvang 13.00 uur! De eerstkomende competitiewedstrijd is op 19 januari uit tegen Vierpolders.